Οι μαθητές της Λαμίας τίμησαν την 25η Μαρτίου

0

Με την προγραμματισμένη κατάθεση στεφάνων στον Ανδριάντα του Αθανασίου Διάκου, στην ομώνυμη πλατεία, από αντιπροσωπείες νέων ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της 25Ης Μαρτίου.

Ειδικότερα παρευρέθηκαν, αντιπροσωπείες φοιτητών των τμημάτων της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας, Σπουδαστών του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, Μαθητών του Εκκλησιαστικού Λυκείου – του Ειδικού Σχολείου, Μαθητών Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης, των Προσκόπων και Ελληνίδων Οδηγών, με επικεφαλής Καθηγητές, Δασκάλους και Βαθμοφόρους αντίστοιχα, απένειμαν συμβολικά φόρο τιμής στον ήρωα του 1821.

Ο κύριος Δημήτρης Ράπτης, από την τμήμα φυσικής αγωγής Ν.Φθιώτιδας, κάλεσε τους νέους με τη σειρά να καταθέσουν τα στεφάνια.

Ο κύριος Χρήστος Τσαδήμας, Υπεύθυνος Φυσικής Αγωγής Ν.Φθιώτιδας, μέσω του Λαμία FM- 1 στέλνει ένα μήνυμα για την ιστορική ημέρα.

Δείτε όλο το επίσημο πρόγραμμα

Ανήμερα της γιορτής θα τελεστεί η Επίσημη Δοξολογία στον Ι.Μητροπολιτικό Ναό Χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ.κ. Νικολάου.

Μετά τη Δοξολογία, θα ακολουθήσει η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας στον Ιερό Ναό από εκπρόσωπο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ύστερα, κατά την οικεία τάξη, ο Ιερός Κλήρος, οι Αρχές και το Εκκλησίασμα θα μεταβούν με επίσημη πομπή στο Μνημείο του Αθανασίου Διάκου (Καλύβα Μπακογιάννη), όπου θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Αθανασίου Διάκου κατάθεση στεφάνων στον Ανδριάντα του Ήρωα.

Μετά την κατάθεση των στεφάνων θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, θα ανακρουσθεί ο Εθνικός Ύμνος και στη συνέχεια η πομπή θα επιστρέψει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό και στην συνέχεια στο Περιφερειακό Κατάστημα, στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φθιώτιδας.

Στις 12 μμ θα πραγματοποιηθεί η Παρέλαση Πολιτικών και Στρατιωτικών Τμημάτων στην Πλατεία Ελευθερίας, με τη μέριμνα του Υπευθύνου Φυσικής Αγωγής Φθιώτιδας, για τα πολιτικά τμήματα.

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στη Λαμία, η Γενική Γραμματέας Υπ. Τουρισμού, κ. Γεωργία Καραστάθη και την Βουλή των Ελλήνων ο Βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Αποστόλης Καραναστάσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here