1 Δεκεμβρίου 2023
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

LamiaFM1.gr

ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ ΖΩΝΤΑΝΑ

Ν. Μαριάς στον ΛΑΜΙΑ FM-1: «Τι δεν είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Λιβύη – Τι είπε στην Αθήνα; – Γιατί χαμογελάει ο Ντράγκι;» (Ηχητικό)

«Στην συζήτηση και συνέντευξη Τύπου του Κ. Μητσοτάκη στην Λιβύη, δεν είπε κουβέντα για το Τουρκο-Λυβικό μνημόνιο, αναφέρθηκε μόνο -αφερετηκά- σε παράνομα χαρτία που «κάποιοι» εμφανίζουν.

Ποιοι κάποιοι κ. Μητσοτάκη; Οι ίδιοι οι Λίβυοι καταθέτουν στο ΟΗΕ αυτά τα έγγραφα,» δηλώνει στον ΛΑΜΙΑ FM-1 ο πρώην Ευρωβουλευτής και πρόεδρος του κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ- Ο Άλλος Δρόμος» Νότης Μαριάς.

«Μπροστά στον Λύβιο δεν είπε τίποτα, αλλά στα εγκαίνια της πρεσβείας της Λιβύης στην Αθήνα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν λαλίστατος. Μάγκας στο εσωτερικό, αλλά στο εξωτερικό …..» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην Ευρωβουλευτής.

«Υπάρχει ένα κονδύλι, το ”Νότια γειτονιά”, από το οποίο η Λιβύη έχει πάρει 700 εκατ. Το συνολικό κονδύλι είναι 7 δις και με την μόχλευση  ιδιωτικών κεφαλαίων θα φτάσει τα 30 δις. Η Λιβύη θα πάρει τουλάχιστον 3 δις. Χαρούμενος και ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι, αφού με κονδύλια 3 δις. ευρώ που πήρε η Λιβύη, η εταιρία-κολοσσός Eni, ξεκίνησε ήδη τις έρευνες και η Ιταλία έκλεισε συμφωνίες για κατασκευαστικά έργα.»

Ο κ. Μαριάς, ο οποίος παρακολουθεί στενά την διεθνή πολιτική σκηνή, θέλησε να αναφερθεί και σε ένα… παράδοξο, που χτυπάει στο μάτι.

«Αν ενδιαφέρεστε να πάρετε ένα δάνειο από την Ιταλία, 1,5 εκατ. ευρώ ξέρω εγώ να σας πω που να απευθυνθείτε. Ο κ. Ντράγκι, πήρε 20ετές δάνειο, με 1,25 % επιτόκιο προκειμένου να αγοράσει μια βίλα. Η τράπεζα είναι η Banca Passadore και παρότι στην Ιταλία έχουν ως κανόνα οι τράπεζες να μην δίνουν 20ετη και άνω δάνεια για αγορά κατοικιών σε άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω, ο 73χρονος Ντράγκι το πήρε και μάλιστα με το καλύτερο επιτόκιο της αγοράς.»

Facebook
Twitter
Email
Διαβάζονται Περισσότερο

Λαμία – Ατρόμητος live FM-1 96,2

By Lamia FM-1 Team / 26 Νοεμβρίου 2023 / 0 Comments