Να που συμφωνεί ο Κωστας Μπακογιάννης με τον Σκουρλέτη…

0

Μπορεί να ανήκουν σε διαφορετικά ιδεολογικοπολιτικά δόγματα , μπορεί να μην τρέφουν και τα καλύτερα μεταξύ τους πολιτικά αισθήματα, αλλά ενίοτε (και) η συμπάθεια κρύβεται στις αντιθέσεις.
Τι κοινό μπορεί να έχουν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Κώστας Μπακογιάννης και ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Σκουρλέτης, από τίποτα έως… πάρα πολλά!
Πάντως διαπιστωμένο και εξομολογημένο εκ μέρους του Περιφερειάρχη είναι ένα!
Η σύμπτωση απόψεων τους σε μια πτυχή του εκλογικού Νόμου, για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Μιλώντας σήμερα στο κεντρικό δελτίο του ΛΑΜΙΑ FM-1 ο κ.Μπακογιάννης και αναφερθείς στο υπό κατάθεση σχέδιο Νόμου για την απλή αναλογική ,έχει τη αίσθηση είπε, ότι  ακούει για ένα νομοσχέδιο – φάντασμα!
Νόμο ακούμε και Νόμο δεν βλέπουμε, τι ακριβώς περιλαμβάνει αυτός ο Νόμος κανένας δεν  ξέρει, μπορεί και ο ίδιος, αφού πολλά αναμένονται να αλλάξουν η να τροποποιηθούν.
Όμως σε ένα ο Κ.Μ. συμφωνεί, στο δικαίωμα του Περιφερειάρχη (και του Δημάρχου) να ορίζει αντιπεριφερειάρχες από άλλους συνδυασμούς.
«Και τώρα να είχα το δικαίωμα θα το έκανα…» είπε ο κ.Μπακογιάννης, άλλωστε πρόσθεσε “ως τώρα λειτουργώ συνθετικά και πολλές  θέσεις  συνδυασμών της αντιπολίτευσης (μειοψηφίας) τις υιοθετώ, γιατί να μην δώσω θέση ευθύνης και σε έναν σύμβουλο συνδυασμού της μειοψηφίας;».
Κατά τα άλλα όμως ο Περιφερειάρχης δεν είναι πολύ αισιόδοξος με τον νέο Νόμο.
«Φανταστείτε ότι θα δούμε εκπληκτικά πράγματα, Περιφερειάρχες ή Δημάρχους να μην έχουν την πλειοψηφία στα συμβούλια τους, δεν είναι  εκπληκτικό;
Πως θα υλοποιήσουν του προεκλογικό τους πρόγραμμα;”
Στο μεταξύ ούτε  ημέρα δεν έπαψαν να κυκλοφορούν τα σενάρια περί αποχώρησης του από την περιφέρεια και της καθόδου του στην Αθήνα, άγνωστο ως τι!
Και ήταν σήμερα η πρώτη φορά που δεν απάντησε κάθετα, ρητά και κατηγορηματικά διαψεύδοντας αυτά τα σενάρια.
Μάλλον προκύπτει κόπωση σε κείνον να απαντά και σε εμάς να ρωτάμε.
Οι δύσπιστοι πάντως επέμειναν , ορισμένοι  μάλιστα να ψέγουν κι εμάς…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here