https://www.booked.net
+15
°
C
+17°
+
Λαμία
Τρίτη, 12
Πρόγνωση 7 ημερών
ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ ΖΩΝΤΑΝΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νίκος Λιόλιος: Μικρότητες της νέας Δημοτικής αρχής

 Mία ξεκάθαρη πολιτική δίωξη και μία σκανδαλώδης απόφαση που αποδυναμώνει τον Δήμο Λοκρών.

Αν δεν ήταν συζυγός μου θα την αλλάζατε κε Ζεκεντέ;

Έτσι σχολιάζει ο πρώην δήμαρχος Λοκρών Νίκος Λιόλιος μετά την απόφαση του νέου Δημάρχου Θανάση Ζεκεντέ να παύσει από τα καθήκοντά της την ως τώρα Δντρια της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου και σύζυγό του,τοποθετώβτας στην θέση αυτή μία τοπογράφο,αποδυναμώνοντας έτσι δύο υπηρεσίες.

Δείτε αναλυτικά το σχόλιο του κου Λιόλιου:

Με μία πρωτοφανή για τα δεδομένα του Δήμου μας και αιφνιδιαστική απόφαση ο νέος Δήμαρχος παύει από τη θέση της τη μέχρι πρότινος Διευθύντρια Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου μας (Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού), Άννα Παπαναγιώτου- Λιόλιου, Κοινωνική λειτουργό και Ψυχολόγο,μόνιμη υπάλληλο, ένα στέλεχος με πολυετή εμπειρία και κυρίως εξειδικευμένες σπουδές στο συγκεκριμένο αντικείμενο, όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία, και στη θέση της τοποθετεί μία τοπογράφο μηχανικό!

Η αυθαίρετη αυτή και παράνομη απόφαση αποδυναμώνει σημαντικά τη λειτουργία του Δήμου μας, αφού, με αυτή τη μετακίνηση υπαλλήλου, ούτε η κοινωνική υπηρεσία βελτιώνεται γιατί δεν την είχε ανάγκη ως ειδικότητα για να εξελίξει το έργο της, αλλά κυρίως η Τεχνική Υπηρεσία αποδυναμώνεται εντελώς. Η τεχνική υπηρεσία έχει με δυσκολία διαχειριστική επάρκεια για την εκτέλεση έργων ΕΣΠΑ λόγω της ύπαρξης λιγοστών υπαλλήλων κι έτσι διακινδυνεύεται η ολοκλήρωση αλλά και η έναρξη πολλών έργων. Επιπροσθέτως, η κοινωνική υπηρεσία εκτελεί ήδη ευρωπαϊκό έργο- τα Κέντρα Κοινότητας- με 1 διοικητικό υπάλληλο και 2 κοινωνικούς λειτουργούς, όπως ακριβώς προβλέπεται, δηλαδή να έχουν διευθυντή συναφούς ειδικότητας με την κοινωνική υπηρεσία όπου ανήκουν. Ελλείψει αυτής, τα Κέντρα Κοινότητας εντάσσονται σε άλλο τομέα.

Αναρωτιέμαι με ειλικρίνεια οι κοινωνικοί λειτουργοί που έρχονται σε επαφή με δύσκολες προσωπικές υποθέσεις συμπολιτών μας και εφαρμόζουν επιδόματα φτώχειας, στέγασης και αναπηρίας πώς είναι δυνατόν να εποπτεύονται από Διευθύντρια Τοπογράφο;
Πώς μία τοπογράφος θα παρακολουθεί και θα εποπτεύει κοινωνικά προγράμματα, πώς θα αντιμετωπίζει με επάρκεια τα προβλήματα των συμπολιτών μας, χωρίς την απαιτούμενη επιστημονική βάση,τα οποία προβλήματα είναι σαφώς εκτός του επιστημονικού αντικειμένου και εκτός των επιστημονικών γνώσεων της και πώς θα σχεδιάζει και θα αναπτύσσει νέα κοινωνικά προγράμματα που έρχονται;
Ο οποιοσδήποτε συμπολίτης μας μπορεί να καταλάβει αμέσως ότι οι κοινωνικοί λειτουργοί αποδίδουν καλύτερα στα κοινωνικά θέματα και οι τοπογράφοι στα τεχνικά/κατασκευαστικά θέματα.

Το γεγονός ότι η Άννα Παπαναγιώτου- Λιόλιου είναι συγγενής μου, αποδεικνύει περίτρανα ότι η απόφαση αυτή είναι μία ξεκάθαρη πολιτική δίωξη και επιβεβαιώνει με τον πιο λυπηρό τρόπο τη διάθεση του νέου Δημάρχου να διοικήσει με ρεβανσιστικές διαθέσεις, έχοντας ως προτεραιότητα την ικανοποίηση αποκλειστικά των δικών του πολιτικών φιλοδοξιών και όχι το καλό του τόπου μας.
Αντί να επιδιώκει τις συνεργασίες, τις γέφυρες, τον πολιτικό πολιτισμό, επιλέγει να προκαλέσει αντιπαλότητες και διχασμούς άλλων εποχών.

Πόσες άραγε τέτοιες διώξεις θα ακολουθήσουν, άξιων στελεχών που είχαν την ατυχία να συνεργαστούν μαζί μου;

Όλη η αλήθεια, για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους…
Η Άννα Παπαναγιώτου- Λιόλιου υποβιβάστηκε, παρότι έχει δύο πτυχία απόλυτα ταυτισμένα με το αντικείμενο της θέσεώς της. Είναι μόνιμη υπάλληλος και εργάστηκε δυναμικά και με συνέπεια για τη δημιουργία της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Λοκρών από συστάσεως της, το 2011. Υπηρέτησε στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα της Κοινωνικής και Ψυχικής Υγείας, στο Δήμο Αταλάντης και τελευταία στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φθιώτιδας, από όπου και μετατάχθηκε στο Δήμο Λοκρών το 2010. Εργάστηκε δημιουργικά σε νέα προγράμματα και υπηρεσίες που δεν υπήρχαν πριν και τα σχεδίασε εξ’ αρχής, από τα οποία ωφελήθηκαν εκατοντάδες συμπολίτες μας.
Έχοντας δύο τίτλους σπουδών, αρκετά χρόνια προϋπηρεσίας και πολλές μετεκπαιδεύσεις και σεμινάρια, η μετάταξη και τοποθέτησή της στη Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Λοκρών σεβάστηκε πλήρως και ακολούθησε όλα τα αξιοκρατικά κριτήρια, που προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία.
Επιπλέον, η υπηρεσιακή της εξέλιξη ήταν αναμενόμενη και στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φθιώτιδας, εάν αποφάσιζε να συνεχίσει να υπηρετεί εκεί.

Με τέτοιες μικροπολιτικές και μικροπρεπείς αποφάσεις ο μόνος χαμένος είναι ο τόπος μας!

Τέλος, θέλω να εκφράσω τη λύπη και την απογοήτευσή μου γιατί αυτές τις αποφάσεις δεν δείχνουν πολιτική ηθική, είναι αντιδεοντολογικές, δεν εξυπηρετούν το κοινό κάλο των δημοτών αλλά εξυπηρετούν μόνο μικροπολιτικά συμφέροντα .
Οι διώξεις, ο παραγκωνισμός και η εκδίκηση είναι συμπεριφορές που δε δείχνουν πρόοδο, ανωτερότητα και νέες ιδέες.
Αν δεν ήταν σύζυγός μου δε θα σκεφτόταν κανένας Δήμαρχος να αλλάξει από την Κοινωνική Υπηρεσία την Κοινωνική Λειτουργό και Ψυχολόγο και να βάλει Τοπογράφο Μηχανικό.
Πρόκειται για μία ξεκάθαρα άδικη πολιτική δίωξη, την οποία και θα αντιμετωπίσουμε. Θα σταθώ δίπλα όχι μόνο στη σύζυγό μου, αλλά και σε οποιονδήποτε άλλο άξιο υπάλληλο του δήμου μας που πιθανόν αδικηθεί.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάζονται Περισσότερο