Νέα συζήτηση για την Μαυρομαντήλα ζητά η ΠΕΔ -Ηχητικό

1

Δεν μπορεί να γίνει σε καμία περίπτωση αποδεκτός ο αποκλεισμός των Δήμων και των Π.Ε.Δ. από τις συζητήσεις και τις αποφάσεις που λαμβάνονται σχετικά με τη διαχείριση του μείζονος προβλήματος του μεταναστευτικού και του τρόπου χωροθέτησης των δομών ασύλου τονίζει το ψήφισμα των δήμων της Στερεάς προσθέτοντας πως οι Δήμοι, είναι σε θέση να προτείνουν  λύσεις .

Φυσικά και είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας αλλά θα πρέπει να υπάρχει σχέδιο, διαβούλευση που θα ξεκινά από το επίπεδο των Δήμων ή και ακόμη πιο χαμηλά από τις Τοπικές Κοινότητες. Επίσης πρέπει να τίθενται προδιαγραφές στις δομές ασύλου που θα εξασφαλίζουν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για τους αιτούντες άσυλο, θα προασπίζουν τη δημόσια υγεία και θα δημιουργούν δικλείδες ασφάλειας τόσο εντός των δομών όσο και στις γειτονικές τοπικές κοινωνίες τονίζει μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Καρπενησίου και πρόεδρος της ΠΕΛ Νίκος Σουλιώτης .
Στην περίπτωση του σχεδιασμού δημιουργίας νέας δομής στην Μαυρομαντήλα του Δήμου Λαμιέων, ο πρόεδρος της ΠΕΔ δήλωσε πως πρέπει να ταχθούμε υπέρ μιας νέας συζήτησης περί της χωροθέτησης και των προδιαγραφών από μηδενική βάση στην οποία θα συμμετέχει η Π.Ε.Δ. και ο Δήμος, όπου θα πραγματοποιηθεί η εγκατάσταση».

Εν τω μεταξύ …
To θέμα συζητήθηκε στην σημερινή συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ καθώς υπάρχει έντονος προβληματισμός . Σχεδιάζουμε και συζητάμε να τρέξουν τα έργα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τόνισε ο δήμαρχος Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης στον ΦΜ-1 προσθέτοντας πως στόχος είναι η δημιουργία της μονάδας στην Λαμία που θα δώσει βιωσιμότητα . Υπάρχουν εναλλακτικές όπως να μοιραστούν οι ποσότητες σε διάφορα μέρη αλλά όλα πρέπει να συζητηθούν κατέληξε .

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΣΕ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΑΣ ΤΟ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΟΣΟΙ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ. ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ….!!! ΜΑΚΡΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ. ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΤΙΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ……ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.
    ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ……ΕΧΟΥΜΕ …..ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ.
    ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ……ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ …..ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟ.
    ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ…..ΤΙΣ ΦΡΑΣΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΕΙΤΟΝΙΚΗΣ ΠΟΛΗΣ ……ΑΛΛΑ ΤΗ ΜΑΥΡΟΜΑΝΤΗΛΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΑΥΡΟΜΑΝΤΗΛΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ …….ΑΣ ΤΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΝ……!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here