Νέα ανακοίνωση της ΜΚΟ «Μεταδραση» για τα Καμένα Βούρλα

3

Διαβάστε αναλυτικά τι αναφέρει στην νέα της ανακοίνωση η ΜΚΟ που συνοδεύει τους 39 μετανάστες στο ξενοδοχείο στα Καμένα Βούρλα:

Καθώς ξεκινάει το πέμπτο 24ωρο εγκλεισμού των 39 ασυνόδευτων ανηλίκων σε ξενοδοχείο στα Καμένα Βούρλα όπου διαμένουν προσωρινά, η ΜΕΤΑδραση καλεί τους πολίτες, τις τοπικές αρχές και τους φορείς να συνεργαστούν για την ομαλοποίηση της κατάστασης. Εχθές, Σάββατο, ο καιρός ήταν βροχερός και ήταν η πρώτη ημέρα που επικράτησε ησυχία. Η τροφοδοσία έγινε κανονικά και δεν εμποδίστηκε από τους κατοίκους όπως τις προηγούμενες ημέρες. Ευχόμαστε και τις επόμενες ημέρες να επικρατήσει η κοινή λογική.

Τα παιδιά βρίσκονται ακόμα σε μια κατάσταση έντονης ψυχολογικής πίεσης και δυσκολεύονται να κατανοήσουν για ποιο λόγο υπάρχει αυτή η εχθρότητα και γιατί δημιουργήθηκε αυτή η κατάσταση.

Είναι δυνατόν 39 παιδιά να αποτελούν απειλή για την τοπική κοινωνία; Να μην μπορούν να κοιμηθούν από τις φωνές κατοίκων που στέκονταν έξω από το ξενοδοχείο; Να «εργαλειοποιούνται» για να ασκηθεί πίεση προς την Πολιτεία για το οποιοδήποτε ζήτημα;

Καλούμε τους κατοίκους να αισθανθούν για μια στιγμή μόνο, αυτό που βιώνουν τα παιδιά και ευχόμαστε να μπει ένα τέλος στη λεκτική βία και τους εκφοβισμούς προς τα παιδιά, τα μέλη της ΜΕΤΑδρασης αλλά και τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου.

Είναι άμεση ανάγκη τα παιδιά να ηρεμήσουν, να αισθανθούν ασφαλή και να εισέλθουν σε μια κανονικότητα, όπως κάθε άλλο παιδί της ηλικίας τους. Για να γίνει αυτό χρειάζεται η συνεργασία όλων των τοπικών φορέων και αρχών και κυρίως των κατοίκων. Ας τα βοηθήσουμε όλοι μαζί να «αναπνεύσουν»!

Η ομάδα της ΜΕΤΑδρασης βρισκόταν στο πλευρό τους πριν ακόμα μεταφερθούν στα Καμένα Βούρλα και θα συνεχίζει να τα στηρίζει έως ότου μεταβούν σε ένα μόνιμο, ασφαλές περιβάλλον.

Ευχαριστούμε θερμά τους εκατοντάδες πολίτες από όλη την Ελλάδα για τα μηνύματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μετάδραση………. Καλημέρα…..αφού πήρες τόσα πολλά μηνύματα συμπαράστασης από άλλα μέρη της χώρας…..μπορείς να τους μεταφέρεις εκεί …..δεν θα λυπηθούμε……και την επόμενη φορά …..αν θέλεις να κάνεις κάτι στην περιοχή μας ……ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΑ ΜΟΥΛΩΧΤΑ……ΕΜΕΙΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕ…..ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΘΕΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ…..ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ….ΚΑΙ ΜΕΛΟΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ στο ΘΈΑΤΡΟ …!!! ΜΕ ΣΥΝΕΝΝΌΗΣΗ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΥΘΟΥΝ …..ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ …..ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ …..ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ……

  2. Τι «φιλεύσπλαχνοι» -επί πληρωμή- άνθρωποι! «Συγχαρητήρια» με πείσατε… αν χρειαστεί να φιλοξενήσουμε & στα σπίτια μας, τέτοια «παιδάκια»…ίσως μας δείξουν σκοποβολή, λύσιμο-δέσιμο όπλου, χρήση ξιφολόγχης, «καλή» συμπεριφορά στις γυναίκες, κ.λ.π

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here