1 Δεκεμβρίου 2023
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

LamiaFM1.gr

ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ ΖΩΝΤΑΝΑ

Μουντιάλ 2022: Σέντρα στο πιο αμφιλεγόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο της ιστορίας

«Η μπάλα στη σέντρα… Μπάλα γλυκιά μου αφέντρα…» τραγουδούν οι Locomondo κι έφτασε η ώρα που η αφέντρα μπάλα θα κυλήσει στα γήπεδα του Κατάρ για το Μουντιάλ 2022.

Στις 18.00 (ΑΝΤ1) η Εθνική Κατάρ θα αναμετρηθεί με τον
Ισημερινό για τον 1ο όμιλο στο εναρκτήριο παιχνίδι του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Όσο όμως κι αν είναι αφέντρα η μπάλα και μας πλανεύει, δεν μπορεί να σβήσει και να διαγράψει όλα όσα έχουν συμβεί μέχρι να φτάσουμε στη σέντρα του πιο αμφιλεγόμενου Μουντιάλ στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Ας παραβλέψουμε το γεγονός ότι διεξάγεται χειμώνα (κι ας μας έβγαλε απ’ τη συνήθεια μιας ολόκληρης ζωής) διότι αυτό έχει να κάνει με τα φυσικά φαινόμενα και τις καιρικές συνθήκες.

Υπάρχουν όμως άλλα πολύ πιο σοβαρά ζητήματα που καθιστούν το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ ως μια μεγάλη κηλίδα στην ιστορία της FIFA και του παγκόσμιου ποδοσφαίρου γενικότερα.

Το Μουντιάλ της ντροπής

Πρόκειται για ένα Μουντιάλ αιματοβαμμένο καθώς σύμφωνα με τα ρεπορτάζ του διεθνή Τύπου αλλά και των ανθρωπιστικών οργανώσεων, χιλιάδες μετανάστες έχασαν τη ζωή τους μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα (γήπεδα, υποδομές κλπ) που θα φιλοξενήσουν τους ποδοσφαιριστές, τους φιλάθλους και όλους όσοι θα βρεθούν στο Κατάρ για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Πρόκειται για το Μουντιάλ της διαφθοράς που ανατέθηκε σε μια χώρα, η οποία δεν έχει ποδοσφαιρική παράδοση αλλά έχει απεριόριστο χρήμα για να διαθέσει. Εξαρχής φάνηκε (τουλάχιστον) ύποπτη η ανάθεση της διοργάνωσης του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονός μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Κατάρ. Κάτι που επιβεβαιώθηκε αργότερα με τις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν εις βάρος υψηλόβαθμων στελεχών της FIFA για δωροδοκία.

Πρόκειται για το Μουντιάλ των περιορισμών και της έλλειψης ελευθεριών σε μια χώρα που καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Πρόκειται για το Μουντιάλ της ντροπής, προτού καν αρχίσει με αποκλειστική ευθύνη της FIFA…
ΠΗΓΉ

Facebook
Twitter
Email
Διαβάζονται Περισσότερο

Λαμία – Ατρόμητος live FM-1 96,2

By Lamia FM-1 Team / 26 Νοεμβρίου 2023 / 0 Comments