Με φωτιές μπήκε ο Οκτώβρης – Αυστηρή προειδοποίηση της Π Υ για πρόστιμα

0

Η βελτίωση του καιρού τις τελευταίες μέρες έκανε πολλούς αγρότες να βγουν στα περιβόλια και να ανάβουν φωτιές για να κάψουν υπολείματα καλλιεργειών.

Δεν είναι λίγες οι φορές όμως που η φωτιά ξεφεύγει και απαιτείται δύναμη της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση.

Μόνο σήμερα 1η Οκτωβρίου οι υπηρεσίες της Φθιώτιδας χρειάστηκε να παρέμβουν σε τρία διαφορετικά σημεία,στις Βαρδάτες,το Καλαπόδι και Ελάτεια.

Το άναμμα φωτιάς χωρίς άδεια απαγορεύεται μέχρι τέλους Οκτωβρίου και προβλέπονται πρόστιμα για όποιον παραβαίνει την σχετική διάταξη, υπενθυμίζει ο Διοικητής ΠΥ Φθιώτιδας Πύραρχος Ανδρέας Μωράτης τονίζοντας πως ήδη έχουν βεβαιωθεί χρηματικά πρόστιμα σε 10 διαφορετικές περιπτώσεις στη Φθιώτιδα αυτό το καλοκαίρι.

Ο κος Μωράτης υπενθυμίζει σε σχετική ανακοίνωση πως η αντιπυρική περίοδος λήγει στις 31 Οκτωβρίου και οφείλουν όλοι να συμμορφώνονται με τις οδηγίες της ΠΥ.

“Μετά τις βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Φθιώτιδος και ενώ οι καιρός βελτιώθηκε αρκετά φθάνοντας καθημερινά τις μεσημεριανές κυρίως ώρες σε συνθήκες καλοκαιρινές, παρατηρείται το φαινόμενο εναρξεων πυρκαγιών συνεπεία καυσεων υπολειμμάτων καλλιεργειών και λοιπών εκτάσεων από συμπολίτες μας οι οποίοι δεν συμμορφώνονται με τις διατάξεις περί απαγόρευσης καύσης εντός της αντιπυρικής περιόδου.
Υπενθυμίζουμε ότι η Αντιπυρική περίοδος λήγει την 31 Οκτωβρίου 2020 και μέχρι τότε απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση φωτιάς στην ύπαιθρο. Οι συνθήκες ιδίως τις μεσημβρινες ώρες είναι πολύ ευνοϊκές για την έναρξη και εξάπλωση πυρκαγιών και δεν πρέπει να μας ξεγελά η βροχή που έπεσε το προηγούμενο διάστημα.
Οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί από τα αρμόδια όργανα της ΔΙ. Π. Υ. Ν. Φθιώτιδας και θα επιβάλλονται τα προβλεπόμενα Διοικητικά πρόστιμα κατ’ εφαρμογή της Πυροσβεστικής Διάταξης 19 του 2020.”
Ο Διοικητής ΔΙ.Π.Υ.Ν Φθιώτιδος
Ανδρέας Στ. Μωράτης
Πύραρχος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here