1 Δεκεμβρίου 2023
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

LamiaFM1.gr

ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ ΖΩΝΤΑΝΑ

Με μια διαγραφή, τελειώσαμε οριστικά με τους Πάτσηδες;

Βασίλης Στεφανακίδης
em>Φαντάζομαι πως αυτή τη φορά-με την υπόθεση Πάτση- δεν έπεσε κανείς από τα σύννεφα. ΄Ολοι ήξεραν για τις επαγγελματικές του δραστηριότητες και για το αντικείμενο στο οποίο είναι εξειδικευμένη η Δικηγορική του εταιρεία
Δεν ήταν κρυφό πως διαθέτει διάφορες εταιρείες, πως είχε ενασχοληθεί με ποδοσφαιρικές ΑΕ όπως κάνουν κι άλλοι συνάδελφοι του δικηγόροι, ούτε ήταν άγνωστη η οικονομική του επιφάνεια και οι προνομιακές του σχέσεις με συγκεκριμένο τραπεζικό ίδρυμα από την εποχή των παχιών αγελάδων.
Το άγνωστο είναι, τί μεσολάβησε και τελικά τον συμπεριέλαβε η ΝΔ στα ψηφοδέλτια της μόλις λίγες μέρες πριν το κλείσιμο των ψηφοδελτίων της το 2019 ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα τον κρατούσαν στον πάγο και την αναμονή.

Με τίνος δηλαδή την παρέμβαση κάμφθηκαν οι ηθικές επιφυλάξεις των αρμοδίων επιτροπών για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων κι αν μπορούν σήμερα να του ζητήσουν ευθύνες από αυτόν που τους πήρε στο λαιμό του ή όχι.

Η αγορά κόκκινων δανείων από εταιρείες και funds δεν είναι φυσικά παράνομη καθώς αυτό προβλέπεται από τη νομοθεσία που έχει ψηφιστεί από το 2015. Υπάρχει όμως ένα τεράστιο ηθικό ζήτημα, όταν η εταιρεία δεν διαθέτει τα κεφάλαια για την εξαγορά των κόκκινων δανείων και η ίδια η τράπεζα αναλαμβάνει να δανείσει τον υποψήφιο αγοραστή, προκειμένου στη συνέχεια να του πουλήσει δικά της κόκκινα δάνεια, να τα ξεφορτωθεί και να εξυγιάνει το χαρτοφυλάκιο της.

Όπως έκαναν και παλιότερα κάποιες τράπεζες, τότε που δένανε τα σκυλιά με τα λουκάνικα, που δάνειζαν «έμπιστους» προκειμένου αυτοί να αγοράσουν καταστήματα που ο ίδιος ο τραπεζίτης του υποδείκνυε και στη συνέχεια η ίδια η τράπεζα το ενοικίαζε έναντι αδρού ενοικίου που ήταν δυο φορές η μηναία δόση του δανείου που δόθηκε για την αγορά και ο «έμπιστος» ή «μπροστινός» εξασφάλιζε ένα ουκ ευκαταφρόνητο μηνιαίο εισόδημα!

Τα κόλπα αυτά είναι γνωστά στην πιάτσα και ενδεχομένως να συμβαίνουν και σήμερα με κάποια μεταλλαγμένη μορφή. Νόμιμα μεν, ανήθικα δε. Αλλά όταν αυτό το κάνουν άνθρωποι που δεν θέλουν να έχουν σχέση με αυτό που λέμε πολιτική και δημόσια ζωή, απλώς εισπράττουν την απαξία αυτών που γνωρίζουν τις λαμογιές τους κι έχουν μάθει να ζουν έτσι.

Αν όμως κάποιος από αυτούς, δεν αρκείται στα μυθώδη κέρδη που του έχουν εξασφαλίσει αυτές οι ηθικά ελεγχόμενες δραστηριότητες και θέλει συν τοις άλλοις να μας εκπροσωπήσει και στη Βουλή υπό την ομπρέλα ενός μεγάλου κόμματος, έ τότε υπάρχει τεράστιο πρόβλημα και γι’ αυτόν αλλά και για αυτούς που ανέλαβαν να τον ξεπλύνουν.

Είναι σαφές δε, πως άργησαν να τον στείλουν από εκεί που τους ήρθε. Οι πομπές του είναι ευρέως γνωστές εδώ και δυο τουλάχιστον χρόνια και δεν καταλαβαίνω πως τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα που ανέλαβαν μετά τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης, δεν βρήκαν τίποτα μεμπτό για τον εν λόγω κύριο, που προς επίρρωση της πλήρους ανηθικότητας του δεν παραδίδει την έδρα του στο κόμμα που τον εξέλεξε μετά την αποπομπή του γιατί θέλει να προσφέρει τις… υπηρεσίες του στους ψηφοφόρους του από τη θέση του ανεξάρτητου βουλευτή!

Η απορία μου όμως είναι η εξής: Και τώρα μετά την αποπομπή Πάτση τελειώσαμε; Έφυγε το μίασμα και απόμεινε πεντακάθαρο το υπόλοιπο πολιτικό προσωπικό; Ή έχουμε ακόμα πολλούς Πάτσηδες που απλά είναι πιο προσεκτικοί άρα και πιο επικίνδυνοι;

Υ.Γ. Είναι δυνατόν να θεωρείς εαυτόν μέγα και τρανό Νομικό και δικηγόρο και να μην έχεις ακούσει ποτέ πως δεν επιτρέπεται οι βουλευτές και οι πολιτικοί να έχουν offshore εταιρείες; ΄Αντε σε τέτοιο δικηγόρο να εμπιστευτείς υπόθεση σου! Γι’ αυτό προφανώς και ο άνθρωπος ασχολείται με αυτό που έμαθε καλά. Τις εισπράξεις και τις υπεραξίες από τα κόκκινα δάνεια των φουκαράδων!

Facebook
Twitter
Email
Διαβάζονται Περισσότερο

Λαμία – Ατρόμητος live FM-1 96,2

By Lamia FM-1 Team / 26 Νοεμβρίου 2023 / 0 Comments