Με κλούβα στον Δομοκό Μιχαλολιάκος,Κασιδιάρης,Γερμενής.Μίχος, Μπαρμπαρούσης και λοιποί

0

Σε κελιά απομόνωσης στις φυλακές Δομοκού ανά δύο τα πρωτοπαλήκαρα της Χρυσής Αυγής από σήμερα το απόγευμα.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις κατά μήκος της διαδρομής από την ΓΑΔΑ ως τα καταστήματα κράτησης σε Δομοκό,Μαλανδρίνο και Τρίκαλα7

Ελήφθη ειδική μέριμνα μάλιστα να μην συμπέσουν ούτε σε κελί ούτε σε προαυλιασμό Μιχαλολιάκος και Κασιδιάρης για την αποφυγή μεταξύ τους έντασης αφού οι σχέσεις τους δεν μπορούν να γίνουν χειρότερες από ότι είναι σήμερα.

Νωρίς το μεσημέρι ξεκίνησε η μεταγωγή απευθείας από τη ΓΑΔΑ για τις φυλακές, των 37 εκ των 39 καταδικασθέντων για την Χρυσή Αυγή, που έχουν συλληφθεί ή παραδοθεί (διαφεύγει ο Χρήστος Παππάς για τον οποίο συνεχίζονται οι έρευνες, ενώ ο Γιάννης Λαγός καλύπτεται από την ασυλία του ευρωβουλευτή).

Η πλειονότητα των κρατουμένων, περίπου 30 από αυτούς, κατέληξαν στις φυλακές Δομοκού, ενώ οι υπόλοιποι έγιναν τρόφιμοι στο Μαλανδρίνο και στις φυλακές Τρικάλων.

Η Αστυνομία διακίνησε όλα τα φυλακιστήρια από τον αρμόδιο εισαγγελέα για να μην χρειαστεί να μετακινηθούν και ήδη αναχώρησαν δύο βαν από την ΓΑΔΑ με τους πρώτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα Γιώργο Ρουπακιά και τον συνοδηγό του αυτοκινήτου του το βράδυ της δολοφονίας Γιάννη Καζαντζόγλου που έφτασαν ήδη στο Μαλανδρίνο

Το δεύτερο βαν μετέφερε την μοναδική γυναίκα μεταξύ των καταδικασθέντων, πρώην αστυνομικό Βενετία Πόπορη, στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θήβας.

Οι άλλοι μετήχθησανμ με κλούβες της ΕΛ.ΑΣ και ισχυρή συνοδεία.

Αναλυτικά, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στις φυλακές Δομοκού θα κρατηθούν συνολικά 27 άτομα, μεταξύ των οποίων όλα τα ηγετικά στελέχη, πλην του Αρτέμη Ματθαιόπουλου, ο οποίος θα οδηγηθεί στις φυλακές Μαλανδρίνου. Στις φυλακές Μαλανδρίνου οδηγούνται και οι καταδικασθέντες Άγγος, Ρουπακιάς και Καζαντζόγλου. Η καταδικασθείσα γυναίκα θα εγκλειστεί στις φυλακές Ελαιώνα και 5 ακόμα στις φυλακές Τρικάλων.

Η μεταγωγή έγινε με ισχυρή αστυνομική συνοδεία και μέτρα ασφάλειας, αλλά και αυστηρά μέτρα για τον κορωνοϊό.
Στα μέτρα ασφαλούς μεταγωγής συμμετείχαν κσι αστυνομικές υπηρεσίες της Βοιωτίας,της Φωκίδας και της Φθιώτιδας που συνόδευσαν τις κλούβες που κατευθύνονταν προς τις φυλακές.

Όπως έγινε γνωστό από την Γενική Γραμματεία Αντεγκλητικής Πολιτικής, και στις τρεις φυλακές έχουν διαμορφωθεί χώροι όπου θα κρατηθούν αρχικά, σε καραντίνα 14 ημερών, όλοι οι φυλακισθέντες, οι οποίοι θα υποβληθούν και σε τεστ για Covid-19 και ύστερα θα μεταφερθούν στα κελιά τους, κατά το πλείστον ανά δύο.

Κατά την διάρκεια της κράτησης τους έχει ληφθεί μέριμνα να μην έρχονται σε επαφή με άλλους κρατούμενους για λόγους ασφαλείας, αλλά ούτε και μεταξύ τους, όσοι είναι «στα μαχαίρια».

Παρακολουθείστε εικόνες από την μεταγωγή των καταδικασθέντων της Χρυσής Αυγής από τη ΓΑΔΑ προς τις φυλακές:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here