Μάχη κυβέρνησης-δήμων για τα καρναβάλια – «Ενισχύσεις» ζητά ο Κικίλιας

Και με υπογραφή Θεοδωρικάκου η απαγόρευση των καρναβαλικών εκδηλώσεων

0

Μεγάλο πλήγμα για τις τοπικές οικονομίες θεωρούν οι Δήμαρχοι πως θα επιφέρει η απόφαση του ΥΠ. Υγείας για ακύρωση όλων των παραδοσιακών αποκριάτικων εκδηλώσεων λόγω κορωναϊού.

 

Ήδη το τηλέφωνο του υπουργού έχει πάρει φωτιά με κάποιους από τους Δημάρχους να τον ενημερώνουν πως δεν πρόκειται να υλοποιήσουν την απόφασή του .

Ρέθυμνο Πάτρα,Ξάνθη,Καλαμάτα και Τρίκαλα βρίσκονται σε επικοινωνία για να δουν αν μπορούν να ξεπεράσουν αυτή την απόφαση αφού όπως τονίζουν δεν φαίνεται να εξυπηρετεί κάτι αντίθετα σπέρνει πανικό και χτυπά οικονομικά τους Δήμους τους.

Ο κος Κικίλιας πάντως είναι αποφασισμένος να μην δεχτεί αλλαγή της αρχικής του απόφασης και ζητά ενισχύσεις όπως λένε οι πληροφορίες μας από το Υπουργείο Εσωτερικών αφού ο κος Θεοδωρικάκος έχει υπό την εποπτεία του τους Δήμους και μια δική του υπογραφή θα δέσμευε περισσότερο τους Δημάρχους.

Στην Φθιώτιδα και την Στερεά Ελλάδα αν ισχύσει η απόφαση Κικίλια δεν θα πραγματοποιηθούν εκτός όλων των τοπικών εκδηλώσεων και οι διοργανώσεις που συγκεντρώνουν κάθε χρόνο πλήθος κόσμου στην περιοχή όπως οι Αποκριές στην Αμφίκλεια με το κοντοσούβλι-γίγας,το Λαμιώτικο Καρναβάλι με τον Νεομαγνησιώτικο Γάμο,το Παραδοσιακό Καρναβάλι της Καθαροδευτέρας στην Μακρακώμη,τα Αλευρομουτζουρώματα και το Στοιχειό της Χάρμαινας στην Φωκίδα, το Θαλασσινό Καρναβάλι της Χαλκίδας και ο Βλάχικος Γάμος της Θήβας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here