Ώδινεν… όρος το Υπουργείο Υγείας στο θέμα την επιλογής και τοποθέτησης νέου Διοικητή στο Νοσοκομείο Λαμίας!
Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες και μετά από έντονο παρασκήνιο για περίπου 3 μήνες, η ηγεσία του Υπουργείου υγείας ή καλύτερα το στενό περιβάλλον του πρωθυπουργικού γραφείου, αποφάσισε επιτέλους να διορίσει διοίκηση στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Μέχρι χτες-προχτές έπαιζαν για τη θέση ειδικά του διοικητή διάφορα ονόματα μελών της τοπικής κοινωνίας, σχετικά ή λιγότερο σχετικά με τον τομέα της Δημόσιας υγείας.
Οι παρεμβάσεις ήταν πιεστικές αλλά και αλληλοσυγκρουόμενες με αποτέλεσμα να διαδίδονται σχόλια και φήμες περί σφαιρών επιρροής και ρουσφετολογικών κινήσεων πολιτικών παραγόντων.
Το γραφείο του κ.Μητσοτάκη λέγεται ότι έχει κατακλυσθεί από σημειώματα και προτάσεις γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα η διαδικασία να τραβάει σε βάθος χρόνου και το Νοσοκομείο Λαμίας να έχει μείνει στην ουσία χωρίς Διοικητικό Συμβούλιο, με εξαίρεση της φιλότιμη προσπάθεια του υποδιοικητή Ανδρέα Κολοκυθά.
Όμως υπάρχουν και διαδικασίες που δεν αρκεί η υπογραφή του αναπληρωτή διοικητή και απαιτείται απόφαση ΔΣ που όμως ουσιαστικά δεν υφίσταται εδώ και πολύ καιρό.
Κι επειδή η μάχη χαρακωμάτων μεταξύ των πολιτικών παραγόντων δεν κατέληγε σε συγκεκριμένο πρόσωπο του νέου Διοικητή μάλλον θα επιλεγεί η σολομώντεια λύση…
Να ορισθεί διοικητής που δεν πολιτεύεται στην Φθιώτιδα ή δεν έχει άμεση σχέση με τοπικά πολιτικά στελέχη.

Ηδη από χτες διαδίδεται συγκεκριμένο όνομα λαρισαίου πρώην πολιτευτή της ΝΔ το 2019!
Πρόκειται για ιδιαίτερα δραστήριο άνθρωπο παρά το σχετικά νεαρό της ηλικίας του (45 χρόνων περίπου) που μάλιστα είχε πρωτοστατήσει στην σύσταση  κίνησης πολιτικού και κοινωνικού προβληματισμού στην Λάρισα την «Λέσχη Αντιλογίας».

Στο βιογραφικό του στο διαδίκτυο φέρεται να έχει σπουδάσει μοριακή βιολογία κ.α. ενώ εργάζεται ως στέλεχος Εταιρείας Εφαρμογών Βιοτεχνολογίας και Βιοϊατρικής Τεχνολογίας.
Το όνομα του είχε συζητηθεί για την θέση του Διοικητή στο ΓΝ Λάρισας αλλά τελικά επιλέχτηκε ο Γρηγόρης Βλαχάκης, στο παρελθόν αναπληρωτής Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, αρμόδιος του τομέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Άσχετα αν τελικά θα υπερισχύσει αυτή η λύση φαίνεται ότι μπορεί να εξυπηρετεί οριακά τις νεοδημοκρατικές πολιτικές ισορροπίες στην Φθιώτιδα!

Οψόμεθα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here