Λαμία: Σκούπα και στο κοιμητήριο του Σταυρού με ρεκόρ… μπάζων (εικόνες)

0

«”Ντροπή, ντροπή και πάλι ντροπή,» αυτό ήταν το μήνυμα που θέλησε να εκφράσει ο δημοτικός σύμβουλος και υπεύθυνος για τα δημοτικά κοιμητήρια Κώστας Κερπινιώτης για την εικόνα που αντίκρισε στην επιχείρηση να καθαριστεί το δημοτικό κοιμητήριο του Σταυρού.

«53.380 κιλά μπάζα! Έφτασαν τα 4 φορτηγά! Τα κλαδέματα και τα χόρτα ήταν λιγότερα από άλλα νεκροταφεία, αλλά από σκουπίδι και μπάζα σημειώσαμε ρεκόρ,» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κεπρινιώτης.

Δείτε αναλυτικά τα όσα ανάρτησε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για τα δημοτικά κοιμητήρια, αλλά και τις εικόνες που μιλούν από μόνες τους:

“Ντροπή, ντροπή και πάλι ντροπή…
Η κατάσταση που επικρατούσε στο Κοιμητήριο της Κοινότητας Σταυρού ήταν προσβλητική για όλους μας.
(53.380) κg μπάζα! Έφτασαν τα 4 φορτηγά! Τα κλαδέματα και τα χόρτα ήταν λιγότερα από άλλα νεκροταφεία, αλλά από σκουπίδι και μπάζα σημειώσαμε ρεκόρ.
Ρεκόρ ντροπής, καθώς επρόκειτο για «έργο» ανθρωποειδών που φυσικά δε σέβονται τους πεθαμένους, πόσο μάλλον τους ζωντανούς.
Συγχρόνως ήταν και ρεκόρ ημερών παρέμβασης, καθώς χρειάστηκαν εννέα ημέρες για να βάλουμε μία τάξη.
40 σακούλες και 3 κάδοι σκουπίδια, 1 σκαφάκι με κλαδέματα και χόρτα «συνόδευσαν» τα φορτηγά με τα μπάζα. Συγχρόνως δρομολογήθηκε η εγκατάσταση έξι βρυσών με ένα δίκτυο 120 μέτρων προκειμένου οι «πραγματικοί άνθρωποι» να μπορούν να καθαρίζουν τα μνήματα των αγαπημένων τους.
Σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Δημήτρης Φάσσας και τον τοπικό σύμβουλο Thodoris Tselos τους οποίους ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια τους, θέλω να πιστεύω ότι τέτοιες εικόνες δε θα επαναληφθούν. Παράλληλα με τη βοήθεια του Δημάρχου Ευθύμιος Καραΐσκος που νοιάζεται ιδιαίτερα για την κατάσταση των Νεκροταφείων μας, θα εξετάσουμε τρόπους προστασίας των ιερών αυτών χώρων και κυρίως εξεύρεσης τρόπων τιμωρίας όσων εντοπιστούν να τα μετατρέπουν σε χωματερές…
Συνεχίζω, κάνοντας παρεμβάσεις σε όλα τα Κοιμητήρια όπως έχω δεσμευθεί…

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα στέκονται, δέντρο, φυτό, ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα στέκονται, ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, δέντρο, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here