Λαμία: Οι εορτασμοί της 28ης Οκτωβρίου και… οι περιορισμοί τους (Ηχητικό)

0

Διαφορετικός ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου φέτος μετά και την ακύρωση των μαθητικών και στρατιωτικών παρελάσεων.

Με όλα τα μέτρα που ορίζει το πρωτόκολλο θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις τιμής στην πόλη της Λαμίας.

Την Τετάρτη στις 10.30 Τέλεση Επίσημης Δοξολογίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ.κ. Συμεών.

Μετά τη Δοξολογία, θα ακολουθήσει η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την εκπρόσωπο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, Φιλόλογο MED του Μουσικού Σχολείου Λαμίας, κα  Μαρία Βε.

Έπειτα, στο μνημείο εθνικής αντίστασης θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ.κ. Συμεών και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο.

Ξεχωριστός ο εορτασμός και για τα σχολεία αφού οι εκδηλώσεις αύριο Τρίτη θα γίνουν σε κάθε τμήμα ξεχωριστά ενώ θα πραγματοποιηθούν ομιλίες στο πλαίσιο της σημασίας που προσδίδεται στον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, στους μαθητές των σχολείων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης.

Παράλληλα θα γίνει η παράδοση της σημαίας στους μαθητές ενώ στις 11:30 το πρωί θα γίνει Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο εθνικής αντίστασης από αντιπροσωπείες μαθητών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Ο προιστάμενος της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κώστας Αργυρόπουλος τόνισε, μέσα από την συχνότητα του ΛΑΜΙΑ FM-1, ότι οι εορτές θα έχουν χρονική διάρκεια δύο ωρών.

εορτασμό 28ης Οκτωβρίου

Παράλληλα ο κ. Αργυροπούλου αναφέρθηκε και στα μαθήματα που γίνονται εξ αποστάσεως αλλά και στην αναπλήρωση των διδακτικών ωρών από τις καταλήψεις:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here