Λαμία: Επί τάπητος το θέμα των ρομά,η καταγραφή και ο οικισμός τους (φωτο & Ηχητικό) )

Αυτοψία και συσκέψεις του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργου Σταμάτη

1

Σε συνέχεια των προσπαθειών της Δημοτικής Αρχής για επίλυση του έως τώρα σοβαρού και άλυτου προβλήματος της αυθαίρετης εγκατάστασης των ρομά στην Ανθήλη στην Λαμία βρέθηκε από το πρωί ο Γεν Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και ΑΜΕΑ Γιώργος Σταμάτης.

Ο πρόεδρος της ΤΚ Πέτρος Φούντας έθεσε για μια ακόμη φορά επιτακτικά το θέμα της εξεύρεσης λύσης   ενώ τοποθετήθηκαν και κάτοικοι περιγράφοντας την κατάσταση που βιώνουν καθημερινά με τους λίγους παραβατικούς ρομά που όμως αναστατώνουν ολόκληρη την κοινότητα.

Ο Γενικός Γραμματέας αφού άκουσε προσεκτικά όλες τις πλευρές διαβεβαίωσε πως θα προσπαθήσει με κάθε δυνατό και νόμιμο μέσο  να βρεθεί επιτέλους  λύση.

Από την πλευρά της δημοτικής αρχής παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υποδομών Κώστας Σταυρογιάννης και ο αντιδήμαρχος Υγείας Παναγιώτης Στασινός.

Όπως αναφέρει κάτοικος της Ανθήλης στο LamiaFM1.gr «η παραβατικότητα τους έχει ξεπεράσει κάθε όριο, δεν μπορούμε να κοιμηθούμε ήσυχοι».

Από την πλευρά τους οι Ρομά ανέφεραν πως θέλουν να ενταχθούν στην κοινωνία αλλά δεν τους βοηθάει η πολιτεία.

Στην συνέχεια ο ΓΓ επισκέφθηκε στον τόπο που έχουν φτιάξει τα σπίτια τους οι Ρομά και κάθισε μαζί τους στο τραπέζι,τους άκουσε προσεκτικά, και τους ανακοίνωσε πως θα δημιουργηθεί παράρτημα στην τοπική κοινότητα Ανθήλης για τους Ρομά με έναν συγκεκριμένο διαμεσολαβητή από την κοινότητα τους προκειμένου να γεφυρωθεί το κενό μεταξύ των ρομά και των κατοίκων της περιοχής.

Στη συνέχεια ο κ. Σταμάτης επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Λαμιέων Θύμιο Καραΐσκο, με τον όποιον αντάλλαξαν απόψεις και συζήτησαν υπό ποιες προϋποθέσεις θα μπορέσει να γίνει πραγματικότητα η ένταξη των ρομά στην κοινωνία.

Ο κ. Καραΐσκος ξεκαθάρισε πως η πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι να προσφέρει ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης. Έχει ήδη δημιουργηθεί ένα master plan και πλέον οδηγούμαστε σε ένα επίπεδο καταγραφής των ατόμων που διαβιούν στην περιοχή της Ανθήλης σε αυθαίρετες οικοδομές.

Παρών στην συνάντηση ήταν και ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΝΔ Γιάννης Οικονόμου, τονίζοντας πως είναι ένα ζήτημα που η τωρινή κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να λύσει.

Δηλώσεις ΓΓ, Γιώργο Σταμάτη:

Δηλώσεις Θ. Καραΐσκου:

Δηλώσεις Γ. Οικονόμου:

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μάζεμα και όλοι στην καμηλόβρυση. Και πολύ τους είναι……και οι παραβατικοί….στη φυλακή……άκου παράρτημα γύφτων….είστε σοβαροί. Όλοι οι παράνομοι…..αύριο να φύγουν…..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here