31 Μαΐου 2023
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

LamiaFM1.gr

ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ ΖΩΝΤΑΝΑ

Λαμία: Γιατί έμειναν χωρίς καθαρίστρια στο σχολείο Μεξιατών-Κομποτάδων; Η απάντηση του Δήμου (Ηχητικό)

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Κομποτάδων-Μεξιατών διαμαρτύρεται έντονα για την απουσία καθαρίστριας και τη μη έγκαιρη αναπλήρωσή της από τον Δήμο Λαμιέων.

Η ανακοίνωση:

«Κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας και των πρωτοκόλλων του Ε.Ο.Δ.Υ. το διδακτήριο των Μεξιατών εγκαταλείφθηκε χωρίς καθαριότητα και απολύμανση για δύο ημέρες, ενώ το διδακτήριο των Κομποτάδων για τρίτη ημέρα.

Θεωρούμε ανεπίτρεπτο, σε καιρό πανδημίας, ο Δήμος Λαμιέων να μην δίνει άμεσες λύσεις σε ένα τόσο σοβαρό θέμα και να εκθέτει σε αυτονόητους κινδύνους την υγεία παιδιών και εκπαιδευτικών.

Καλούμε κάθε αρμόδιο να αναλάβει τις ευθύνες του και να δοθεί λύση όχι μόνο για την καθαριότητα μετά τη λήξη των μαθημάτων αλλά για την καθαριότητα και απολύμανση και κατά τη διάρκεια λειτουργίας της σχολικής μονάδας, όπως προβλέπεται και επιβάλλεται

Ο αντιδήμαρχος παιδείας Αθανάσιος Παπαχρήστος απαντώντας, τόνισε ότι η καθαρίστρια απουσίαζε και ο Δήμος κατάφερε να την αντικαταστήσει προσωρινά.

«Όταν έπρεπε να επιστρέψει η μόνιμη καθαρίστρια νόσησε με κορονοϊό και δημιουργήθηκε το κενό. Αμέσως ενημέρωσα το σχολείο να βρεθεί μια άλλη γυναίκα και θα πληρωθεί από την σχολική επιτροπή, ενώ απευθύνθηκα και σε ιδιωτικό συνεργείο που δεν μπορούσε όμως να ανταποκριθεί την συγκεκριμένη στιγμή. Οι καθαρίστριες έχουν συγκεκριμένο ωράριο και συγκεκριμένες μονάδες και δεν μπορούν να περιφέρονται, ενώ ήδη νοσούν περίπου 15 από αυτές και υπάρχουν δυστυχώς αρκετά κενά,» τονίζει ο κ. Παπαχρήστος.

Όπως ανακοίνωσε από αύριο, Πέμπτη (20/1) το σχολείο θα καθαρίζεται από ιδιωτικό συνεργείο.

Facebook
Twitter
Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάζονται Περισσότερο