Λαμία:Συμεών προς εργαζόμενους :Υψώνω το ποτήρι μου και πίνω στην υγειά σας (φωτο και βίντεο)

0

Γεύμα αγάπης, σεβασμού και ευγνωμοσύνης παρέθεσε την Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών, προς τους εργαζομένους υπαλλήλους Kαθαριότητος του Δήμου Λαμιέων.

Στην φιλόξενη, ζεστή και Χριστουγεννιάτικα στολισμένη αίθουσα του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου του Μητροπολιτικού Ναού Λαμίας, όλοι οι υπάλληλοι της καθαριότητος του Δήμου, γεύτηκαν την τιμή και την αγάπη του Επισκόπου και Πνευματικού τους πατρός, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Συμεών, ο οποίος συγκινημένος από την προσφορά και την δύσκολη διακονία τους προς τους άλλους ανθρώπους, ακόμη και το χάραμα των Χριστουγέννων, όταν οι πιστοί προσήρχοντο στους Ναούς για να Εκκλησιαστούν, εκείνοι αφοσιωμένοι στην εργασία τους, καθάριζαν τους δρόμους της πόλεως για να χαίρονται όλοι οι Λαμιώτες αλλά και οι επισκέπτες της Πρωτεύουσας της Ρούμελης την πόλη καθαρή, προσέφερε ο ίδιος ένα γεύμα αγάπης, ευγνωμοσύνης, γνωριμίας και επικοινωνίας.

«Στο πρόσωπό σας σήμερα, τιμώ όλους εκείνους που εργάζονται σε κοινωφελές έργο, εργάζονται για το καλό όλων μας.

Θέλω να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ που ανταποκριθήκατε στην πρόσκλησή μου και είστε σήμερα εδώ.

Ως Τοπική Εκκλησία, ως Επίσκοπος και Μητροπολίτης σας, θέλω να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και να ευχηθώ σ’ εσάς τους ίδιους και τις οικογένειές σας να έχετε υγεία, χαρά και δύναμη. Δεν είναι εύκολη η εργασία σας.

Θα ήθελα να στείλω κι’ ένα μήνυμα στην τοπική κοινωνία και  προς όλους τους ανθρώπους σήμερα, ότι πρέπει όλοι να μας να βοηθούμε τους συνανθρώπους μας στην εργασία τους. Είμαι στην διάθεσή σας και  αισθάνομαι μεγάλη χαρά που βρισκόμαστε σήμερα εδώ.

Υψώνω το ποτήρι μου και πίνω στην υγεία όλων σας. Χρόνια Πολλά», ανέφερε ο Σεβασμιώτατος.

Ακολούθως ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος προσεφώνησε τον Σεβασμιώτατο και τον ευχαρίστησε για την όμορφη αυτή έκπληξη τιμής και αγάπης προς τους εργαζομένους στην καθαριότητα και προς τον Δήμο.

«Μας έχετε συνηθίσει σε ευχάριστες εκπλήξεις όλο αυτό το χρονικό διάστημα που είστε εδώ. Η επιβράβευση που γίνεται στον Δήμο Λαμιέων σήμερα , στο πρόσωπό μου και στους συνεργάτες μου αλλά και γενικά στον ευαίσθητο τομέα της καθαριότητος, όταν προέρχεται από τον Πνευματικό μας Πατέρα, αποκτά ιδιαίτερη αξία για εμάς, μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε, να επιτελέσουμε αυτό για  το οποίο μας έχει τάξει ο λαός της Λαμίας και όταν έχουμε Εσάς συμπαραστάτη στο έργο αυτό καταλαβαίνεται ότι διευκολύνεται και το δικό μας έργο.

Επίσης πέρα από τον  συμβολισμό που έχει αυτή η  κίνηση Σας,  έχει και ουσιαστική σημασία, δίνει πολλαπλά μηνύματα και σ’ εμάς και στους πολίτες για το πώς αντιμετωπίζεται η καθαριότητα.

Η σημερινή εκδήλωση επιβεβαιώνει αυτό που είχαμε πει από την πρώτη στιγμή που ήλθατε στην Φθιώτιδα, ότι υπάρχει συμπόρευση της  Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, του Μητροπολίτου με τον Δήμο Λαμιέων».

Ο Υπεύθυνος στον τομέα Καθαριότητος, Αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Μουστάκας, ευχαρίστησε κι’ αυτός με την σειρά του τον Σεβασμιώτατο και εκ μέρους όλων των υπαλλήλων, του προσέφερε ένα συμβολικό δώρο αγάπης.

Ο Σεβασμιώτατος, ο κ. Δήμαρχος και ο κ. Μουστάκας, χαιρέτισαν όλους τους υπαλλήλους καθαριότητος και τους ευχήθηκαν εις υγείαν.

Στην ήδη γιορτινή ατμόσφαιρα προστέθηκε και η χαρά της μουσικής, καθότι ο Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως μας, Πρωτοψάλτης κ. Ανδρέας Ιωακείμ, με την μελίρρυτη φωνή του, συνοδευόμενος από   καλλίφωνα μέλη της Χορωδίας της Σχολής,  τραγούδησαν παραδοσιακά άσματα  προς τιμήν των προσκεκλημένων, συνοδεία δεξιοτεχνών μουσικών, του Διευθυντού του Ωδείου»Εν Ωδαίς» κ. Δημητρίου Λόζου στο βιολί, του κ. Δημητρίου Κουτή στο κλαρίνο, του κ. Νικολάου Ρέκκα στην κιθάρα και του κ. Δημητρίου Ρουσκα στα κρουστά.

Το παραδοσιακό γλέντι συνεχίστηκε με χορό και τραγούδια μέσα από την παραδοσιακή φωνή του γνωστού καλλιτέχνη Παραδοσιακού Τραγουδιού κ. Παναγιώτου Πετεινού, μαθητού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

Όλοι οι υπάλληλοι της καθαριότητος του Δήμου Λαμιέων με την χαρά ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους,  ευχαριστούσαν με ενθουσιασμό τον Σεβασμιώτατο γι’ αυτή την ανεπανάληπτη πρόσκληση αγάπης και ελάμβαναν την Αρχιερατική και πατρική του ευχή.

Ο Σεβασμιώτατος προς έκπληξη του κ. Δημάρχου, του ανακοίνωσε την πρόθεσή του, να επισκεφθεί τις κοινωνικές Δομές του Δήμου Λαμιέων μαζί με τους Ιερείς της πόλεως.

Στο γεύμα αυτό αγάπης και ευγνωμοσύνης μεταξύ των προσκεκλημένων υπαλλήλων, παρέστησαν: ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άγγελος Ανθόπουλος, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Νεόφυτος Ραφαηλίδης, Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητος κ. Κωνσταντίνος Μουστάκας,  η Ιδιαιτέρα Γραμματεύς του κ. Δημάρχου κ. Μαριλένα Καλαμάτα και τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Μητροπολιτικού ναού.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here