https://www.booked.net
+15
°
C
+17°
+
Λαμία
Τρίτη, 12
Πρόγνωση 7 ημερών
ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ ΖΩΝΤΑΝΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κώστας Χαϊδής, Βασίλης Κοκορέτσης: Βραβεύτηκαν οι ήρωες της Φθιώτιδας

Οι φονικές πλημμύρες  στην Εύβοια και το ατύχημα στο λιμάνι της Αρκίτσας με ΙΧ στο νερό μαζί με τον οδηγό του, έδειξαν όχι μόνο το έργο των πυροσβεστών και λιμενικών αλλά και την αυταπάρνηση με την οποία εκτελούν αυτό το έργο.

 

Άξιοι εκπρόσωποι για τα σώματα Ασφαλείας στην Φθιώτιδα ο Κώστας Χαϊδής της 7ης ΕΜΑΚ και ο κελευστής του Λιμενικού Βασίλης Κοκορέτσης  που τιμήθηκαν χθες  στην ετήσια εκδήλωση που οργανώνει το policenews.eu  με τιμητικές βραβεύσεις για το 2021 των Σωμάτων Ασφαλείας και του ΕΚΑΒ .

 

Η περίπτωση της Μαρίας Παπαδοπούλου

Και μια τρίτη τιμητική διάκριση που αγγίζει την Φθιώτιδα είναι αυτή της  Μαρίας Παπαδοπούλου .

Απόφοιτος λυκείου και μητέρα δυο παιδιών. Κατατάχθηκε στην ΕΛ.ΑΣ το 1993. Υπηρέτησε σε μάχιμες υπηρεσίες της Αθήνας και της Φθιώτιδας αλλά και στην ΠΟΑΣΥ για μία δεκαετία ως γραμματέας τους. Δημιούργησε με την τότε Ένωση Αστυνομικών υπαλλήλων Αττικής, το 1997, την θεατρική ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας, όπου αγκαλιάστηκε από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ και την υιοθέτησε με μεγάλη επιτυχία μέχρι και σήμερα. Σε αυτή την περίοδο της ζωή της υπηρετεί στα κεντρικά ιατρεία Αθηνών της αστυνομίας.

Η Μαρία για το λειτούργημα του αστυνομικού

Η Μαρία θεωρεί το επάγγελμα του αστυνομικού λειτούργημα, που ο σκοπός του είναι η προστασία της ζωής, της τιμής και της περιουσίας του πολίτη. Σε όλη την διάρκεια της πορεία της ως αστυνομικός, θέλησε με βοηθό την καλλιτεχνική της φύση, να προβάλλει το κοινωνικό πρόσωπο του αστυνομικού.

Το επάγγελμα του αστυνομικού δεν ήταν κάτι που το ήθελε από μικρή. Η κλίση της ήταν προς τον αθλητισμό και την τεχνη, ενώ υπογραμμίζει ότι δεν προέρχεται από οικογένεια αστυνομικών, ούτε είχε φίλους από το σώμα για να έχει το έναυσμα να υπηρετήσει ως αστυνομικός. Η αγάπη της προς τον συνάνθρωπο ήταν τόσο ισχυρή όμως, και με γνώμονα αυτό το επέλεξε. Η πορεία της ζωής της έχει αποδείξει ότι ήταν η σωστή επιλογή, αφού δεν εμπόδισε την καλλιτεχνική της φύση να εξελιχθεί, απεναντίας έδωσε τροφή για εξέλιξη.

Συνεχίζει λέγοντας, ότι το επάγγελμα του αστυνομικού δεν είναι εύκολο. Κρύβει πολλούς κινδύνους καθημερινά. « Πέραν από την εκπαίδευση που περνάμε όλοι οι αστυνομικοί πρέπει και από μόνοι μας να εκπαιδεύουμε τον εαυτό μας καθημερινά, ώστε να καταφέρνουμε να είμαστε σε εγρήγορση, να έχουμε σωστή κρίση και αντανακλαστικά και να μπορούμε να προστατεύσουμε τόσο τον εαυτό μας όσο και τους γύρω μας. Έχω κινδυνέψει κατά την διάρκεια της υπηρεσίας μου, με έχουν τραυματίσει κατά την διάρκεια της υπηρεσίας μου, έχω πάρει και συγχαρητήρια από την υπηρεσία μου. Όλα αυτά είναι όμως μέσα στα πλαίσια του επαγγέλματος και τα βιώνουμε όλοι οι αστυνομικοί, άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο. Το ζητούμενο για εμένα δεν είναι να κινδυνέψουμε ή να γίνουμε ήρωες καποιες φορές. Το ζητούμενο είναι να γινόμαστε ήρωες καθημερινά με την στάση μας , τις πράξεις μας, την οξυδερκεια μας και την ανθρωπιά μας.»

Η Μαρία μας έχει εκπλήξει και με την καλλιτεχνική της κλίση, για το οποίο κάναμε εκτενές αφιέρωμα (δείτε ΕΔΩ), αλλά και για το γεγονός ότι παραμένει στο Σώμα παρόλο που τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Τιμητικές Βραβεύσεις 2021: Η Μαρία Παπαδοπούλου παραλαμβάνει την τιμητική πλακέτα από τον Διευθυντή του Policenews κο Άγγελο | Photo: Konstantinos ProfisΜπαταγκιώνη
| Photo: Konstantinos Profis
Και το ενδιαφέρον video από την βράβευση

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάζονται Περισσότερο