Κύριε Μπακογιάννη, κύριε Σταυρογιάννη θα διαθέσετε ένα εκατομμύριο για μια πολιτική φιέστα ;

1

Αν δεν προκύψει πάλι έκτακτη υποχρέωση του υφυπουργού Οικονομίας,κανονικά σήμερα το μεσημέρι θα είναι στην Λαμία ο  κ.Στέργιος Πιτσιόρλας προκειμένου να παρουσιάσει την κυβερνητική πρόταση, για την επαναλειτουργία της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, μέσα από ένα νέο διοικητικό και διαχειριστικό σχήμα στο οποίο θα μετέχουν η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο Δήμος Λαμιέων και άλλοι κοινωνικοί και θεσμικοί φορείς.
Επαναφέρουμε το άρθρο που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα μας πριν από μία περίπου εβδομάδα.
Μυστικές ή και φανερές συσκέψεις δίνουν και παίρνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα στο γραφείο του υφυπουργού ανάπτυξης και οικονομίας Στέργιου Πιτσιόρλα για το θέμα της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας.
Σύμφωνα με όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου στρέφεται προς την κατεύθυνση διοργάνωσης «εκών άκων» μιας κλαδικής έκθεσης κατά πάσα πιθανότητα τον προσεχή Οκτώβριο.
Είναι γνωστό ότι εμπορική έκθεση δεν σημαίνει μία πολιτική φιέστα δίκην πασαρέλας για να παρελάσουν από εκει πολιτικά πρόσωπα και να ποστάρουν σε τηλεοπτικές κάμερες και φωτογραφικές μηχανές.
Για να καταστεί λειτουργική ειδικά η Πανελλήνια Εκθεση Λαμίας, πρέπει να εκτελεστούν αρκετές εργασίες αποκατάστασης του στεγασμένου και του υπαίθριου εκθεσιακού χώρου, αλλά και εργασίες ελέγχου και βελτίωσης της στατικότητας των κτιρίων της ΠΕΛ.
Επίσης για να διοργανωθεί έστω και ένα… event δίκην πανηγυρικής φιέστας, απαιτούνται επίσης χρήματα αλλά και χρόνος για την αναζήτηση ενδιαφερομένων εκθετών και όχι την εσπευσμένη κάλυψη του εκθεσιακού χώρου με περίπτερα της Περιφέρειας, του Δήμου, πιθανόν κάποιων οργανισμών του δημοσίου και όλο αυτό θα το ονομάσουμε 51η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας!
Για να γίνουν όλα αυτά -με αμφίβολη ωφελιμότητα και ανταποδοτικότητα- απαιτούνται τουλάχιστον δαπάνες της τάξης του ενός εκατομμυρίου ευρώ ίσως και περισσότερα.
Χρήματα τα οποία δεν θα μας χαρίσει κάποιος φιλανθρωπικός οργανισμός, αλλά θα βγουν από τα ταμεία της περιφέρειας, του Δήμου Λαμιέων και πιθανόν άλλων θεσμικών φορέων.
Γνωρίζουμε ότι τα χρήματα αυτά πρέπει να διατίθενται με ιδιαίτερη προσοχή και μεγάλη φειδώ προκειμένου να διαμορφώσουν συνθήκες ανταποδοτικής ωφέλειας για τους πολίτες.
Πιστεύετε ότι με ένα τέτοιο πανηγυρικό εφεύρημα θα ωφεληθούν άμεσα ή έμμεσα οι πολίτες της Στερεάς Ελλάδας;
Εσείς ειδικά έχετε επισκεφτεί πάρα πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό οι οποίες πράγματι αποτελούν δομές οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής ανάπτυξης των περιοχών όπου διοργανώνονται.
Η διοργάνωση τέτοιων δράσεων προϋποθέτει πολύχρονη προετοιμασία, ενασχόληση στελεχών με εξειδικευμένες γνώσεις και αντίστοιχη εμπειρία.
Κάθε άλλο είναι ουτοπία και σπατάλη δημοσίου χρήματος.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ. ΠΟΙΟΣ ΣΩΦΡΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΟΤΑΝ Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΡΑΓΚΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ; ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ; ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΟΡΘΟΠΟΔΗΣΕΙ Η ΧΩΡΑ. ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΦΙΕΣΤΕΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here