Κρίση στο Αιγαίο, άπλωσε καλώδια το ORUC REIS!

1

Επιβεβαιώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας η παρουσία του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Oruc Reis εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε αποκλειστικές δηλώσεις τους προς το CNN Greece το απόγευμα της Δευτέρας σημείωναν πως «ο ελληνικός Στόλος παρακολουθεί στενά τις κινήσεις του Oruc Reis και αναλόγως των κινήσεων θα υπάρξει η δέουσα αντίδραση».

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το τουρκικό ερευνητικό πλοίο έχει ρίξει καλώδια, αλλά δεν διεξάγει ακόμα έρευνες. Το Oruc Reis το συνοδεύουν τουρκικά πολεμικά πλοία.

Την ίδια στιγμή, στην περιοχή βρίσκεται σε πλήρη επιφυλακή το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, το οποίο ανά 15 λεπτά καλεί το τουρκικό ερευνητικό σκάφος να μαζέψει τα ερευνητικά καλώδια, να αποχωρήσει από το σημείο και να επιστρέψει εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία απάντησε με δεύτερη Navtex στην ελληνική αντι-Navtex με την οποία επιχείρησε η Αθήνα να ακυρώσει την πρώτη τουρκική Navtex.

Κατά τη νέα τουρκική Navtex, το Oruc Reis και τα συνοδευτικά του Ataman και Cengiz διεξάγουν σεισμικές έρευνες εντός της τουρκικής ΑΟΖ, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο.

Η τουρκική Navtex κάνει επίσης λόγο για μη εξουσιοδοτημένο σταθμό που εξέδωσε άλλη ναυτική οδηγία, αναφερόμενη στον σταθμό Ηρακλείου.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Σε άλλα νέα, οι Τούρκοι θα κάνουν έρευνες στο τμήμα της ΑΟΖ που ο Μητσοτάκης “ξέχασε” να ανακηρύξει με την Αίγυπτο, και σε αυτό που δεν ανακήρυξε ποτέ με την Κύπρο, δηλ. στο Καστελόριζο.
    Η προδοσία παίρνει σάρκα και οστά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here