Κορονοϊός: Παρέμβαση Μητσοτάκη στη Βουλή – Στις 12:00 η συζήτηση για τα μέτρα

0

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σήμερα στις 12:00, θα τοποθετηθεί στην Ολομέλεια, στη συζήτηση για την κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τα υγειονομικά μέτρα, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Στο επίκεντρο της παρέμβασης του πρωθυπουργού αναμένεται να βρεθούν η αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό και η οικονομία.

Στην Ολομέλεια της Βουλής αναμένεται να τοποθετηθούν για τα μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού και οι πολιτικοί αρχηγοί. Στη συζήτηση θα παρέμβουν ο Αλέξης Τσίπρας και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να επισημάνει ότι η αντιμετώπιση της πανδημίας δεν πρέπει να βασίζεται μόνον στην ατομική ευθύνη και θα καλέσει την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για την άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Η Φώφη Γεννηματά θα παρουσιάσει τις προτάσεις του ΚΙΝΑΛ για την προστασία της υγείας των πολιτών, καθώς και τρόπους στήριξης της κοινωνικής συνοχής όσο καιρό βρισκόμαστε σε ειδικές συνθήκες με οικονομική βοήθεια σε όσους το έχουν ανάγκη.

Για ορατό κίνδυνο μιας νέας καπιταλιστικής κρίσης αναμένεται να κάνει λόγο ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Οριζόντια μέτρα, ώστε οι Έλληνες να επηρεαστούν το λιγότερο δυνατόν, θα ζητήσει ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Την πρόταση για τηλεδιάσκεψη των πολιτικών αρχηγών αναμένεται να επαναλάβει ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Έρχεται «κόφτης» στα SMS και περιορισμό μετακινήσεων

Νέοι και αυστηρότεροι περιορισμοί αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες, σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας που έχει επιβληθεί προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Τα μέτρα αυτά, όπως ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Στέλιος Πέτσας στοχεύουν να βάλουν «φρένο» στις καταχρήσεις και στην αλόγιστη χρήση SMS στο 13033, και όχι στο να περιορίσουν ακόμα περισσότερο τους συνεπείς πολίτες.

Συγκεκριμένα ο κ. Πέτσας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open είπε «η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων έχει αγκαλιάσει αυτά τα δύσκολα μέτρα, τα οποία όμως είναι απαραίτητα για να αποφύγουμε τη διασπορά του κορονοϊού, άρα οποιοσδήποτε περιορισμός παρθεί από δω και πέρα είτε χρονικός είτε αφορά στον αριθμό των μετακινήσεων δεν θα θίγει αυτούς τους οποίους είναι συνεπείς» και πρόσθεσε: «Οι συνεπείς δεν είναι κορόιδα. Θα πρέπει όλοι να μένουμε στο σπίτι. Όσοι κάνουν κατάχρηση για να είναι όλη την ημέρα έξω, θα νιώσουν σύσφιξη των μέτρων».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here