Κορονοϊός: “Καμία σχέση με εποχική γρίπη” – Αρνητές της πανδημίας στους δρόμους, έκαψαν μάσκες

0

Τη μεταδοτικότητα που έχει ο κορονοϊός δεν παύουν να επισημαίνουν οι επιστήμονες. Παράλληλα, υπενθυμίζουν και τα… αυτονόητα, δηλαδή τα μέτρα προστασίας, όπως είναι και οι μάσκες. Για κάποιους, όμως, είναι “κόκκινο πανί”, ιδίως για τα σχολεία.

Ο κορονοϊός συνεχίζει να είναι “εχθρός” και να τονίζει, καθημερινά την παρουσία του. Ωστόσο, το τελευταίο 24ωρο μοιάζει σαν να… μαλακώνει, όπως δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία.

Ο κορονοϊός την Κυριακή (06.09.2020) “χτύπησε” 144 φορές με ισάριθμα κρούσματα, κάτι, το οποίο δεν πρέπει να μας ξεγελά. Για το πόσο απειλητικός μπορεί να γίνει αν βρει τον κόσμο χαλαρό, δεν κουράζονται να μιλούν οι επιστήμονες.

“Η νόσος που προκαλεί ο Covid – 19 δεν είναι εποχική σαν τη γρίπη και κολλά ακόμα και κάτω από τις μάσκες που φοράμε”, προειδοποιεί ο Ηρακλής Τσαγκάρης σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

Ο κ. Τσαγκάρης, αναπληρωτής καθηγητής εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο “Αττικόν”, λέει ότι δεν υπάρχει ένδειξη εποχικότητας του νέου ιού και γι’ αυτό κανείς δεν μπορεί να πει πόσες θα είναι οι εξάρσεις.

Κατά συνέπεια, σημειώνει ο καθηγητής, πρέπει να τηρούμε ευλαβικά τις οδηγίες της Πολιτείας.

Μάλιστα, ο Περικλής Τσαγκάρης κάνει λόγο για σημάδια αισιοδοξίας που έρχονται κι από την Ευρώπη κι αφορούν την μικρότερη θνητότητα, κυρίως, επειδή η επιδημία προσβάλλει νέους που έχουν πιο ανθεκτικό οργανισμό και καλύτερη υγεία.

Κι εδώ, όμως, η Ελλάδα τα πηγαίνει αρκετά καλά, αφού, όπως υπογραμμίζει ο ίδιος, οι αριθμοί των νέων μολύνσεων είναι περίπου σταθεροί, κάτι που πρέπει να μας κάνει υπερήφανους.

Κορονοϊός: Συγκεντρώσεις αμφισβητιών και… μάσκες στην πυρά

Με τους επιστήμονες να λένε και να ξανά λένε για το πόσο απαραίτητα είναι τα μέτρα αυτοπροστασίας από τον ιό, υπάρχουν και εκείνοι που ρισκάρουν τη ζωή τους και των άλλων, αδιαφορώντας για τις μάσκες.

Το “κίνημα”, λοιπόν, αυτό που ξεπήδησε από το Facebook έδωσε το παρών με συγκεντρώσεις κατά της χρήσης μάσκας στα σχολεία.

Το απόγευμα της Κυριακής (06.09.2020) πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε πολλές πόλεις της περιφέρειας, μετά από διαδικτυακό κάλεσμα, ανάλογες κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα.

Στην Λαμία και την πλατεία Ελευθερίας συγκεντρώθηκαν επίσης άτομα πολλά από τα οποία ήρθαν από άλλες περιοχές για να ενισχύσουν όπως είπαν το κίνημα και κρατώντας πανό διαμαρτυρήθηκαν για την υποχρεωτικότητα της χρήσης μάσκας από τους μαθητές.

Η συγκέντρωση με τη συμμετοχή εκατοντάδων ατόμων, στην Αθήνα έγινε στην πλατεία Συντάγματος, ενώ στη Θεσσαλονίκη στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία, με κεντρικό πανό όπου αναγράφονταν “Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας. Όχι στα υποχρεωτικά εμβόλια, μάσκες και μαζικά τεστ”, η οποία αφού πέρασε από κεντρικούς δρόμους της πόλης κατέληξε και πάλι στην παραλία, μπροστά από το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου.

Newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here