Κλοπές σε ηλικιωμένους στην Στερεά Ελλάδα

0

Για κλοπή σε ηλικιωμένους, συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας και στο Μελισσοχώρι Βοιωτίας χθες (30-01-2020).

Στο Μελισσοχώρι, οι ληστές ταυτοποιήθηκαν,πρόκειται για δύο ημεδαπούς (54χρονη και 55χρονος), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία και αναζητούνται για να συλληφθούν. 

Ειδικότερα, η 54χρονη προσέγγισε τον ηλικιωμένο και με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσε χρηματικό ποσό από την τσέπη του παντελονιού του, ενώ ακολούθως επιβιβάστηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, όπου την ανέμενε ο 55χρονος συνεργός της και τράπηκαν σε φυγή.

Στην Χαλκίδα, συνελήφθησαν δύο (2) ανήλικοι ημεδαποί, οι οποίοι κατηγορούνται για διάπραξη κλοπής από ηλικιωμένο. Ειδικότερα, οι ανήλικοι προσέγγισαν έναν 77χρονο ημεδαπό, ο οποίος μόλις είχε πραγματοποιήσει ανάληψη χρημάτων από Αυτόματη Ταμειακή Μηχανή (Α.Τ.Μ.) τραπεζικού υποκαταστήματος της περιοχής και με την μέθοδο της απασχόλησης (προφασιζόμενοι την πώληση υαλοκαθαριστήρων), αφαίρεσαν χρηματικό ποσό από την τσέπη του παντελονιού του και τράπηκαν σε φυγή.

Οι ανήλικοι εντοπίστηκαν άμεσα από τους προστρέξαντες αστυνομικούς, που περιπολούσαν στην περιοχή, ενώ στη κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό, το οποίο αποδόθηκε στον παθόντα.

Επιπλέον συνελήφθησαν, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, δύο ακόμη 39χρονοι ημεδαποί (γονείς των ανήλικων), για παραμέληση της εποπτείας τους.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here