Κλιμάκιο της Περιφέρειας σε Λιανοκλάδι και Παλιούρι (εικόνες)

0

Κλιμάκιο μηχανικών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και με την παρουσία του Βουλευτή Φθιώτιδας ΝΔ Θεμη Χειμάρα, του Φανη Σπανού και του Θύμιου Καραΐσκου αλλά και πλήθος αυτοδιοικητικών από την περιφέρεια και τον Δήμο, επισκέφτηκε την Δευτέρα το πρωί τις πληγείσες περιοχές στην ΔΕ Λιανοκλαδίου.

Συγκεκριμένα, επισκέφθηκαν το Ζηλευτό, την Μοσχοκαριά, την Στίρφακα και το Λιανοκλάδι προκειμένου να αρχίσει η καταγραφή των ζημιών.

Σημερα έγινε καταγραφή σε ζημιές υποδομών, όπως για παράδειγμα το γυμνάσιο και το γήπεδο Λιανοκλαδίου.

Απο αύριο τα κλιμάκια θα επισκεφτούν τα σπίτια των κατοίκων που επλήγησαν για να γίνει απολογισμών των ζημιών που υπέστησαν οι κάτοικοι. Μάλιστα σε αυτή την κατηγορία, περισσότερη ζημιά σε οικονομικό μέγεθος έχει σημειωθεί στο Λιανοκλάδι, πράγμα που είναι λογικό αφού εκεί κατοικεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της Δημοτικής Ενότητας.

Επίσης από αύριο θα ξεκινήσει και η καταγραφή από πλευράς ΕΛΓΑ για την αποζημίωση αγροτών και κτηνοτρόφων.

Με πρωτοβουλία του Δημου Λαμιέων, οι κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Λιανοκλαδίου δεν θα χρειαστεί να μετακινηθούν στην Λαμία για να επισκεφθούν την αρμόδια υπηρεσία αλλά θα γίνεται η εξυπηρέτηση τους μέσω των δημοτικών καταστημάτων.

Παράλληλα, το κλιμάκιο της περιφέρειας επισκέφτηκε και το Παλιούρι Μακρακώμης, όπου σημειώθηκαν μεγάλες ζημιές στην γέφυρα του χωριού αλλά και η ολική καταστροφή του ποιμνιοστάσιου του κτηνοτρόφου Θανάση Μπαλή.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here