Κλειδώνουν οι υποψηφιότητες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου

0

Σε προεκλογικό πυρετό βρίσκονται όλα τα κόμματα καθώς ήδη καταρτίζονται λίστες υποψηφίων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.

Με Δούρου και άρωμα ΠΑΣΟΚ τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στον Δήμο της Αθήνας δεδομένης της καλής παρουσίας που είχε το ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ υπάρχει ένα νέο πρόσωπο που βολιδοσκοπείται από την Κουμουνδούρου, ως πιθανός υποψήφιος των επερχόμενων εκλογών.

Πρόκειται για τον Νίκο Μπελαβίλα, καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και Αρχιτέκτονα.
Ο κος Μπελαβίλας είναι μέλος του τμήματος περιβάλλοντος ενώ μόλις έναν μήνα νωρίτερα διορίστηκε και Πρόεδρος της εταιρείας Ανάπλαση- Αθήνα Α.Ε.

Το γεγονός των γνώσεων του κου Μπελαβίλα επί του χωροταξικού της Αθήνας φαίνεται πως έχει παίξει καταλυτικό ρόλο στην επιλογή του ενώ αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κρίνουν πως πρόκειται να έχει μια καλή εκλογική παρουσία.

Αν δεν προκριθεί η υποψηφιότητα Μπελαβίλα, παραμένει στο τραπέζι η υποψηφιότητα της Υπουργού Τουρισμού Ελενας Κουντουρά καθώς η παρουσία της στο υπουργείο αλλά και οι γενικότερα χαμηλοί πολιτικοί τόνοι που υιοθετεί την καθιστούν μια ασφαλή επιλογή ικανή να αντλήσει ψήφους και από τον κεντροδεξιό χώρο.

Αρκετά μπροστά και, με τον Πρωθυπουργό να έχει προκρίνει την επιλογή του, βρίσκεται ο Γιάννης Μπουτάρης ( Εφόσον θελήσει να είναι εκ νέου υποψήφιος.) ενώ αρκετά πιθανό παραμένει το ενδεχόμενο η Ρένια Δούρου να είναι είναι εκ νέου υποψήφια για την Περιφέρεια Αττικής.

Τις συμμαχίες στις περιφέρειες φαίνεται πως στοχεύει η κυβέρνηση με επιλογές υποψηφίων από τον ευρύτερο χώρο του ΠΑΣΟΚ ή της ΔΗΜΑΡ.

Ενδεικτικά, οι Α.Κατσιφάρας για την Δυτική Ελλάδα, Σ, Αρναουτάκης για την Περιφέρεια Κρήτης, Μ. Μπόλαρης για την Κεντρική Μακεδονία, Γ. Ζαψας για την Ηπειρο και ο Ν. Τσιλιμίνγκας για την Μακεδονία, και οι Γ.Δέδες  για την Πελοπόννησο και Δ.Αναγνωστάκης  για την Στερεά Ελλάδα.Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Θ.Γαλιατσάτος και Θ.Καρυπίδης για το Ιόνιο και την Δυτική Μακεδονία Και Κ. Κατσιμίγας και Ν Σαντορινιός για Μακεδονία-Θράκη και Νότιο Αιγαίο είναι οι πιθανές επιλογές που προέρχονται αμιγώς από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε 15 μέρες η επίσημη ανακοίνωση των ονομάτων για την Νέα Δημοκρατία

Παρά το γεγονός ότι η επίσημη ανακοίνωση των υποψήφιων για την επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές τοποθετείται σε χρονικό πλαίσιο 15 ημερών, σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν συγκεκριμένα ονόματα τα οποία και φαίνεται να έχουν «κλειδώσει».

Ειδικότερα, ο Κ. Μπακογιάννης φαίνεται πως είναι επικρατέστερος για την υποψηφιότητα του Δήμου Αθηναίων ενώ εξαιρετικά πιθανή είναι η υποψηφιότητα του- νυν δημάρχουν Γ. Πατούλη για την Περιφέρεια Αττική, αφήνοντας ωστόσο ανοικτά ενδεχόμενα για υποψηφιότητα-έκπληξη.

Παράλληλα ο Α.Τζιτζικώστας φαίνεται ο επικρατέστερος για την περιφέρεια της Κ. Μακεδονίας.
Με τις υποψηφιότητες των Π.Νίκα, Α. Καχριμάνη και Κ.Αγοραστού, Γ.Χατζημάκρου, Χ.Καλογήρου και Χ.Μέτιο η αξιωματική αντιπολίτευση φαίνεται να στοχεύει στις περιφέρειες Πελοποννήσου, Ηπείρου Θεσσαλίας, Ν.Αιγαίου, Β. Αιγαίου και Α. Μακεδονίας-Θράκης αντίστοιχα.

Σε φάση οριστικοποίησης είναι πάντως οι υποψηφιότητες για το ΚΙΝΑΛ με επίσημες ανακοινώσεις να έχουν ήδη πραγματοποιηθεί.

Ειδικότερα την προτίμηση του φαίνεται πως δείχνει το ΚΙΝΑΛ προς τους Α. Κατσιφάρα για την περιφέρεια της Δυτικής Αττικής και τον Σ. Αρναουτάκη και Κρήτης .

Παράλληλα, οι Γ. Σγουρός, Κ.Μπατζελή και Ν.Τσιλιμίγκας, Σ.Μαλέλης και Γ. Μαγκριώτης, απολαμβάνουν της υποστήριξης του Κινήματος Αλλαγής για τις Περιφέρειες Αττικής, Στ. Ελλάδας Θεσσαλίας, Β.Αιγαίου και κεντρικής Μακεδονίας αντίστοιχα.

Τέλος οι Π. Γερουλάνος, Γ. Μπουτάρης και Γ.Μώραλης, προορίζονται στην εκλογική μάχη για τους Δήμους Αθηναίων, Θεσσαλονίκης και Πειραιά.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως η ενόχληση που υπάρχει στους κύκλους του ΚΙΝΑΛ, λόγω της αίσθησης πολιτικού καπελώματος εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά υποψήφιους.

Πηγή:skai.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here