ΚΙΝΑΛ: Θέλετε χρίσμα στον Δήμο η την Περιφέρεια; Απόδειξη!

0

Συνάντηση έγινε στην Αθήνα μεταξύ τοπικών στελεχών του ΚΙΝΑΛ με τον υπεύθυνο Αυτοδιοίκησης,πρώην πρόεδρο της ΓΣΕΕ Χρήστο Πολυζωγόπουλο για το θέμα της συμμετοχής του Κινήματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Μετείχαν η γραμματέας της Ν.Ε.Φθιώτιδας  του ΚΙΝΑΛ Βασιλική Παπαρούνα, οι αυτοδιοικητικοί του Δήμου Λαμιέων που είναι εκλεγμένοι με το συνδυασμό του Δημάρχου Νίκου Σταυρογιάννη και όσοι είναι εκλεγμένοι στην περιφέρεια με το ψηφοδέλτιο του Κώστα Μπακογιάννη.
Το συμπέρασμα ήταν ότι όσοι κατήλθαν και εξελέγησαν με το ψηφοδέλτιο του κ. Σταυρογιάννη παραμένουν αμετακίνητοι. Για τους περιφερειακούς συμβούλους η κατάσταση λαμβάνει διαφορετικά χαρακτηριστικά μετά την αποχώρηση του Κώστα Μπακογιάννη.
Σε γενικές γραμμές πάντως η κεντρική θέση του ΚΙΝΑΛ όπως την διατύπωσε ο κ.Πολυζωγόπουλος είναι ότι δεν θα δοθούν χρίσματα αλλά στηρίξεις (;) αν δε κάποιο στέλεχος επιθυμεί να ηγηθεί συνδυασμού είτε στην πρωτοβάθμια είτε στην δευτεροβάθμια αυτοδιοίκηση πρέπει να συνοδεύει την αυτοπρόταση του με συγκεκριμένα στοιχεία όπως λίστα υποψηφίων συμβούλων και μάλιστα με υπογραφές και τεκμηριωμένη εισήγηση εφικτής εκλογιμότητας.
Για τον Δήμο Λαμιέων μέχρι στιγμής δεν διαφαίνεται κάποιο ισχυρή υποψηφιότητα με δυναμική κατάκτησης της πρώτης θέσης στην πρώτη Κυριακή, αλλά ούτε και  πρόταση ανάλογης προοπτικής για την δεύτερη Κυριακή.
Αντίθετα αν τελικά υπάρξει αυτόνομη κάθοδος,στόχος θα είναι απλά η συμμετοχή στη σύνθεση του επομένου δημοτικού συμβουλίου και η προσωπική συμφωνία με επικεφαλής άλλου συνδυασμού που θα διαμορφώνει συνθήκες επιτυχίας στο δεύτερο γύρο με φανερή ή παρασκηνιακή συμφωνία ή και πολιτική συμφωνία.
Σε επίπεδο περιφέρειας όμως διακινούνται κυρίως κεντρικά σενάρια συνεργασιών ειδικότερα μεταξύ Ν.Δ. και ΚΙΝΑΛ ενώ απολύτως αποδυναμωμένη εμφανίζεται προς ώρας, η πιθανότητα συμφωνίας και συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ!
Αντίθετα σύμφωνα με πληροφορίες από το στενό κομματικό περιβάλλον της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά διαρρέουν πληροφορίες περί συμφωνίας της ιδίας με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, οι περιφερειακές εκλογές να αποτελέσουν το προοίμιο μετεκλογικής συνεργασίας στις βουλευτικές εκλογές, με την μορφή παροχής ψήφου εμπιστοσύνης σε περίπτωση που η ΝΔ έρθει μεν πρώτο κόμμα αλλά δεν εξασφαλίσει (το πιο πιθανόν) πλειοψηφία αυτοδυναμίας.
Στην προοπτική μιας τέτοιας κοινοτοπίας οι όροι σε περιφερειακό επίπεδο θα δώσουν την δυνατότητα στο ΚΙΝΑΛ ακόμη και να ηγηθεί προβεβλημένο στέλεχος του σε ορισμένες περιφέρειες που θα τύχει και επίσημης στήριξης της ΝΔ.
Λέγεται ότι για την Περιφέρεια Στερεάς μια τέτοια προοπτική διευκολύνει τα μέγιστα και τις επιλογές των πασοκογενών …ορφανών του Κώστα Μπακογιάννη!
Οψόμεθα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here