Κατεχόμενα Κύπρου προηγείται ο εκλεκτός του Ερντογάν, Ερσίν Τατάρ!

0

Νέο κατοχικό ηγέτη εκλέγουν σήμερα Τούρκοι και Τουρκοκύπριοι «ψηφοφόροι» στα κατεχόμενα, εν μέσω απαράδεκτων προκλήσεων από την Τουρκία και υπό την προοπτική της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό. Οι κάλπες έκλεισαν στις 18:00 σε μια διαδικασία που κύλησε, εν πολλοίς, αρκετά ομαλά.

Μουσταφά Ακιντζί και Ερσίν Τατάρ τέθηκαν αντιμέτωποι, σε μια διαδικασία με εμφανείς τις τουρκικές παρεμβάσεις προς εξυπηρέτηση της υποψηφιότητας του δευτέρου. Ο εκλεκτός της Άγκυρας και του Ερντογάν, έδωσε τα ρέστα του, μάλιστα, με το φιάσκο και την πρόκληση στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για να εκλεγεί ως ο νέος κατοχικός ηγέτης.

Στην αναμέτρηση της πρώτης Κυριακής (11/10) ο Ερσίν Τατάρ έκοψε πρώτος το νήμα με 32,35% έναντι 29,84% που έλαβε ο Μουσταφά Ακιντζί. Τουφάν Ερχιουρμάν (21,68%), Κουντρέτ Οζερσάι (5,74%), Ερχάν Αρικλί (5,36%) και Σερντάρ Ντενκτάς (4,20%) μπορούν να ρυθμίσουν το αποτέλεσμα της δεύτερης Κυριακής, ενώ μεγάλο ρόλο θα παίξει και η αποχή, που έφθασε στο 41,79% την πρώτη Κυριακή.
Τελευταία νέα
Σαφέστατο προβάδισμα στη διεκδίκηση της έδρας του κατοχικού ηγέτη αποκτά ο Ερσίν Τατάρ με καταμετρημένες 653 κάλπες από τις 738. Ο εκλεκτός του νεοσουλτάνου λαμβάνει ποσοστό 51,98% έναντι 48,02% του Μουσταφά Ακιντζί. Στο επιτελείο του ΚΕΕ στήθηκε ήδη πανηγύρι, με υποστηρικτές του Τατάρ να σπεύδουν για τη διαφαινόμενη νίκη του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here