Καρπενήσι: Πως εξαπατήθηκαν επιχειρηματίες από 19χρονο

0

Επικαλούνταν τον πελάτη που προπλήρωνε μάλιστα την παραγγελία του μόνο που ζητούσε ρέστα αφού ισχυριζόταν πως κατά λάθος κατέθεσε μεγαλύτερο ποσό. Έτσι κατάφερε να πάρει 7.200 ευρώ μόνο που η δράση του σταμάτησε απότομα όταν η Ασφάλεια Καρπενησίου έφτασε στα ίχνη του.

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση απάτης  σε βάρος ιδιοκτητών επιχειρήσεων  από το Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου και σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία σε βάρος 19χρονου.

Η λεία που αποκόμισε στην περίπτωση της τετελεσμένης απάτης, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των (7.200) ευρώ.εξιχνιάσθηκαν μία περίπτωση απάτης και δύο περιπτώσεις απόπειρας απάτης, οι οποίες διαπράχθηκαν στις αρχές Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, σε βάρος ιδιοκτητών επιχειρήσεων της πόλης του Καρπενησίου.    

Σύμφωνα με τον τρόπο δράσης του, ο 19χρονος τηλεφωνούσε στα υποψήφια θύματά του, προσποιούμενος τον πελάτη και με το πρόσχημα της αγοράς προϊόντων από τις επιχειρήσεις τους, προσπαθούσε να τους αποσπάσει χρηματικά ποσά, με την παράθεση ψευδών γεγονότων ως αληθινών (δήθεν εσφαλμένη μεταφορά χρημάτων για την αποπληρωμή των προϊόντων, μέσω τραπεζικής συναλλαγής).

Στην περίπτωση της τελεσμένης απάτης, έπεισε τον επιχειρηματία να καταθέσει σε τραπεζικό του λογαριασμό, το χρηματικό ποσό των (7.200) ευρώ, ενώ αποπειράθηκε να εξαπατήσει δύο ακόμη επιχειρηματίες οι οποίοι όμως αντιλήφθηκαν έγκαιρα την σε βάρος τους απόπειρα απάτης και διέκοψαν την επικοινωνία.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here