Κάνει πίσω ο Πατούλης υπέρ Μπακογιάννη;

0

Μια δήλωση του προέδρου της ΚΕΔΕ και φερόμενου ως υποψηφίου Δημάρχου Αθήνας Γιώργου Πατούλη, αλλάζει τα δεδομένα του προεκλογικού σκηνικού για τον πρώτο δήμο της χώρας, αλλά και την περιφέρεια Αττικής.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα αθηναϊκών μέσων είναι πολύ πιθανόν να αποτραπεί η ενδονεοδημοκρατική μονομαχία μεταξύ του κ.Πατούλη και του Κώστα Μπακογιάννη στις αυτοδιοικητικές εκλογές του επομένου Μαϊου.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η ηγεσία της ΝΔ εκτιμάται ότι παρενέβη και ζήτησε από τον κ.Πατούλη να εγκαταλείψει την διεκδίκηση του δήμου αθηναίων και να στρέψει το ενδιαφέρον του προς την Περιφέρεια Αττικής όπου η σημερινή περιφερειάρχης Ρένα Δούρου μετά τα τραγικά γεγονότα της 23ης Ιουλίου θεωρείται ότι κατέρρευσε πολιτικά.
Ετσι η σημερινή σιβυλλική δήλωση Πατούλη αλλάζει το προεκλογικό τοπίο και ανοίγει το δρόμο για την απρόσκοπτη εκλογή του κ.Μπακογιάννη στην Αθήνα.
Ταυτόχρονα φαίνεται να κλείνει ο δρόμος πιθανής κοινής στήριξης Ν.Δ. και ΚΙΝΑΛ ως υποψηφίου Περιφερειάρχη Αττικής του Γιάννη Σγουρού άλλοτε νομάρχη και πρώην περιφερειάρχη Αττικής.
Η δήλωση Πατούλη:
«Για να ξεκαθαρίσω μια και καλή τα πράγματα:
Να γνωρίζουν τα «παπαγαλάκια» του Διαδικτύου ότι κριτική στην Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου ασκώ τα τελευταία τέσσερα χρόνια, κι όχι τις τελευταίες δέκα μέρες. Η κριτική αυτή δεν έχει καμία σχέση με πιθανή υποψηφιότητα μου στην Περιφέρεια Αττικής, όπως άστοχα διαδίδουν, αλλά γιατί πιστεύω ότι είναι μια κακή Περιφερειάρχης για την Αθήνα, για την Αττική. Η αναποτελεσματικότητα της σε κρίσιμα ζητήματα όπως η διαχείριση των απορριμμάτων, η αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής, η πολιτική προστασία, η αδιαφανής και με κομματικά κριτήρια κατανομή των έργων που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια, έχει κοστίσει δεκάδες ανθρώπινες ζωές, αλλά οδήγησε και σε συνολική υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Λεκανοπεδίου.
Στην Αθήνα, την πόλη της καρδιάς μας, δεν αξίζει μόνο ένας καλύτερος Δήμαρχος, αξίζει και μια καλύτερη Διοίκηση στην Περιφέρεια. Στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές η Αθήνα θα εκλέξει το Δήμαρχο και τον Περιφερειάρχη που της αξίζει και μπορούν να την πάνε μπροστά. Με κριτήριο τη γνώση, την εμπειρία, την ικανότητα να δώσουν λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική μας κοινωνία. Στην Αθήνα, στην Αττική, αξίζουν τα καλύτερα»,
καταλήγει ο κ. Πατούλης.
πηγή aftodioikisi.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here