Θ. Καραΐσκος στον ΛΑΜΙΑ FM-1: «Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου να έχει κλείσει η υπάρχουσα δομή στις Θερμοπύλες» (Ηχητικό)

0

Έκτακτο δημοτικο συμβούλιο Λαμιέων με την παρουσία του Υπουργού μετανάστευσης κ. Μηταράκη ζήτησε η μειοψηφία του συμβουλίου για το θέμα της δομής προσφύγων στις Θερμοπύλες αίτημα το οποίο απορρίφθηκε απο την συνεδρίαση.

Ο δήμαρχος Θύμιος Καραϊσκος ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να δεχτεί νέα δομή στις Θερμοπύλες και εισηγήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Λαμιέων να  καλέσει τον Υπουργό και συνολικά την Κυβέρνηση να ανακαλέσουν την απόφαση χωροθέτησης και εγκατάστασης νέας δομής στις Θερμοπύλες και  να ακυρώσουν τα σχέδια τους για δημιουργία και εγκατάσταση νέας τέτοιας δομής.

Επίσης ζητά την κατάργηση της ήδη υπάρχουσας δομής μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Ο δήμαρχος Θύμιος Καραίσκος μιλώντας στον ΛΑΜΙΑ FΜ-1 δήλωσε πως η σημερινή κατάσταση δεν έχει καμία σχεση με την απόφαση του 2016 σημειώνοντας ότι η αποφαση ήταν προσωρινή αλλά απο τότε η Πολιτεία βολέυτηκε με αυτή την λύση στις θερμοπύλες χωρίς να έχει ευθύνη η Περιφέρεια.

Όπως είπε εάν γίνει μία τέτοια εγκατάσταση 1000 ατόμων όταν ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις ιαματικές πηγές θα υπάρχει πρόβλημα γιατί ούτε να αδειάσει θα μπορεί αλλά ούτε και ο επενδυτής θα μπορεί να προχωρήσει σε έργα.

Ακούστε αναλυτικά την πολυαναμενώμενη τοποθέτηση του κ. Καραΐσκου, στο LamiaFM1.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here