Θλίψη στο Δήμο Αγράφων: Έφυγε από την ζωή δασοπυροσβέστης λόγω έλλειψης υποδομών

1

5 ώρες Άγραφα-Καρπενήσι,ούτε Αθήνα-Θεσσαλονίκη να πηγαίναμε σχολιάζει ο Δήμαρχος Αλέξης Καρδαμπίκης.

Χρόνιο χαρακτήρα αποκτά το πρόβλημα διακομιδής ασθενών και έκτακτων περιστατικών από τα ορεινά χωριά του Δήμου Αγράφων.

Την Δευτέρα 25 Μαΐου ένας νέος άνθρωπος, οικογενειάρχης και δασοπυροσβέστης στο επάγγελμα, έχασε την ζωή του αφού το ασθενοφόρο αν και έφυγε έγκαιρα, έκανε περίπου πέντε ώρες μέχρι να τον παραλάβει από το χωριό Ραπτόπουλο και να τον πάει στο Νοσοκομείο Καρπενησίου.

Την είδηση γνωστοποίησε ο Δήμαρχος Αγράφων, κ. Αλέξης Καρδαμπίκης θέλοντας έτσι να τονίσει το μεγάλο αυτό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Δήμου, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «Η υγεία είναι ένα αγαθό που οφείλει να είναι προσβάσιμο σε όλους ανεξάρτητα με το που βρίσκονται. Γι αυτό το λόγο θέλουμε οποιοσδήποτε έχει αυτή την αίσθηση να μας βοηθήσει. Σ’ αυτό το μείζον ζήτημα δε χωράει ούτε πολιτική, ούτε ανταγωνισμός, ούτε αψιμαχίες.»

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα στέκονται, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. […] «Το τραγικό περιστατικό με τον θάνατο ενός 60χρονου Δασο… έφερε και πάλι στην επικαιρότητα την έλλειψη υποδομών στο Δήμο Αγράφων. Το πρόβλημα δεν πρόκειται να λυθεί, αν ΕΚΑΒ, 5η ΥΠΕ και Δήμος δεν καθίσουμε γύρω από ένα τραπέζι μέχρι να βρεθεί οριστική λύση. Το να ζητήσω 15 διασώστες για το Κέντρο Υγείας Φραγκίστας είναι ανέφικτο. Πόσο δύσκολο όμως είναι να προσληφθούν 3 διασώστες για να κινηθεί το ασθενοφόρο που παραμένει ακίνητο,» αναρωτιέται ο Δήμαρχος Αγράφων. […]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here