https://www.booked.net
+15
°
C
+17°
+
Λαμία
Τρίτη, 12
Πρόγνωση 7 ημερών
ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ ΖΩΝΤΑΝΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Θα αναμετρηθούν δύο πασοκογενείς στον Δήμο Λαμιέων;

Αν και είναι νωρίς για τις δημοτικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Μάιο του 2019, οι ζυμώσεις και άλλες κινήσεις βρίσκονται σε προχωρημένο επίπεδο και στον Δήμο Λαμιέων.
Από πλευράς Νέας Δημοκρατίας σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου της ΝΟΔΕ στον ΛΑΜΙΑ FM-1 Σπύρο Κωσταρά δεν θα δοθεί χρίσμα αλλά μιας μορφής χαλαρή στήριξη είναι βέβαιο ότι θα προκύψει.
Σε ποιόν θα φανεί σύντομα, δεδομένου ότι ο μέν σημερινός Δήμαρχος Νίκος Σταυρογιάννης προέρχεται από τον χώρο της ΝΔ έχει διατελέσει πρόεδρος Νομαρχιακής Επιτροπής Φθιώτιδας και πρώην βουλευτής ως την ημέρα της διαγραφής του από τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και την προσχώρηση του στην κίνηση των ανεξάρτητων βουλευτών της Βουλής το 2012.
Ο δε αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θύμιος Καραΐσκος που οι πληροφορίες τον φέρουν διεκδικητή του αξιώματος του επομένου Δημάρχου Λαμιέων, προέρχεται από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας αλλά χωρίς κομματική ιδιότητα,στενός συνεργάτης του απερχόμενου Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος σε κάθε περίπτωση έχει βαρύνουσα θέση και άποψη για τα τεκταινόμενα στο κόμμα και αν τεθεί θέμα στήριξης, θεωρείται αναμενόμενο ότι θα προτείνει τον κ. Καραΐσκο κάτι που δεν αποκλείεται να συμβεί και από άλλους πολιτικούς χώρους.
Στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, η υπόθεση προβληματίζει αρκετά, φήμες ότι μπορεί να υποστηριχθεί ο σημερινός Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Βαγγέλης Σακελλάρης “στερούνται σοβαρότητας” ανέφερε μετά από σχετικό ερώτημα, εν ενεργεία πολιτικό πρόσωπο.
Να στρατευθεί ένας εκ των σημερινών βουλευτών, επίσης δεν φαίνεται ως πιθανόν διότι και οι 4 διεκδικούν θέση στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στις εθνικές εκλογές.
Πολιτικός παράγων της περιοχής ανέφερε ότι “δεν μας ενδιαφέρει ο επικεφαλής να είναι μέλος ή στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ,μας ενδιαφέρει να έχει ο λόγος του απήχηση στην τοπική κοινωνία και ο ίδιος να είναι γνώστης του θεσμού της Αυτοδιοίκησης”.
Η αποστροφή αυτή συνειρμικά οδηγεί σε ενδεχόμενο προσέγγισης έμπειρου πρώην αυτοδιοικητικού όπως για παράδειγμα του πρώην Δημάρχου Λαμιέων Γιώργου Ντελή.
“Δεν αποκλείεται και αυτό…” απάντησε λακωνικά!
Αν προκύψει κάτι τέτοιο, όχι ιδιαίτερα πιθανόν και εάν σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, το ΚΙΝΑΛ προτείνει τον κ.Θωμά Στάϊκο , τότε δύο Πασοκογενείς μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι τον προσεχή Μάϊο!
Τίποτα βέβαια δεν αποκλείεται να συμβεί σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές αφού ο νέος εκλογικός Νόμος δεν έγινε τυχαία,έχει σχεδιαστεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να ευνοεί ακόμη και ετερόκλητες συμμαχίες ή συνεργασίες και το …ξεκαθάρισμα λογαριασμών θα γίνει την δεύτερη Κυριακή,στην εκλογή του Δημάρχου.
Βεβαίως υπάρχουν και οι άλλοι συνδυασμοί που μετέχουν τώρα στη σύνθεση του ΔΣ Λαμίας.
Εξ αυτών ο μεν Γιώργος Σαγιάς δήλωσε ο ίδιος ότι αποχωρεί από την Αυτοδιοίκηση και κατηγορηματικά μάλιστα δήλωσε ότι δεν πρόκειται να μετέχει άμεσα σε κανέναν συνδυασμό.
Κάποιοι όμως από τους συνεργάτες του είναι βέβαιο ότι θα μετέχουν ως υποψήφιοι, σε κάποιο από τα ψηφοδέλτια που θα συγκροτηθούν.
Η Μαρία Αντωνίου μετά την αποχώρηση της από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι γνωστό αν θα κινηθεί στην κατεύθυνση σχηματισμού δικού της ψηφοδελτίου, ο δε εκπρόσωπος της ΠΕΠΛΑ Παναγιώτης Στασινός μετά από δύο θητείες ως επικεφαλής ανεξάρτητου συνδυασμού, ίσως κινηθεί με τους συνεργάτες του σε σύμπραξη ή συνεργασία με συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο.
Το μυστήριο αυτής της προεκλογικής περιόδου αφορά τον πρώην αντιδήμαρχο Ηλία Παλιαλέξη.
Φαίνεται να κατέρχεται υποψήφιος Δήμαρχος Λαμιέων ως ανεξάρτητος.
Πρόσκειται βέβαια στην ΝΔ και πολλοί συνέδεαν την πολιτική του παρουσία άρα και την υποψηφιότητα του, με την στενή σχέση που έχει ο ίδιος με το πολιτικό γραφείο του βουλευτή και πρώην υπουργού Χρήστου Σταϊκούρα.
Η πλευρά του κ.Σταϊκούρα διατείνεται ότι η σχέση αυτή δεν ταυτίζεται πολιτικά με την φημολογούμενη υποψηφιότητα του κ.Παλιαλέξη, τουναντίον εκφράζεται ακόμη και δυσαρέσκεια.
Όμως είναι αλήθεια ότι δύσκολα περνάει μια τέτοια άποψη όσο και εάν φαίνεται να είναι ειλικρινής.
Τέλος το ΚΚΕ σίγουρα θα διατηρήσει την αυτοδυναμία του στο ΔΣ ως Λαϊκή Συσπείρωση, με επικεφαλής και πάλι τον Τάσο Χρονά αφού είναι βέβαιο ότι λόγω απλής αναλογικής δεν θα είναι μόνος του,θα μετέχει στο νέο ΔΣ και με άλλους συμβούλους του.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

2 Απαντήσεις

  1. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΔΥΟ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΗΣ ΝΕΟΤΕΡΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ. ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΤΕΤΟΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάζονται Περισσότερο