Θανάσης Λυκόπουλος για το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» : «Πιο αυστηρές οι απαιτήσεις-Έως 85% η επιδότηση» (Ηχητικό)

0

Επιδότηση μέχρι 85% του κόστους των επενδύσεων για εξοικονόμηση ενέργειας σε κατοικίες και μέχρι 50.000 ευρώ ανά σπίτι προβλέπει το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ».

Πρόκειται για πρόγραμμα συνολικού προϋπολογισμού 850 εκατ. ευρώ στο οποίο μπορούν να ενταχθούν μονοκατοικίες και πολυκατοικίες, με απλοποιημένο σύστημα. Οι αιτήσεις ανά περιφέρεια θα υποβάλλονται σταδιακά από 2 Νοεμβρίου ενώ θα ακολουθήσουν για επιχειρήσεις και κτίρια του Δημοσίου.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς Αθανάσιος Λυκόπουλος τόνισε στον ΛΑΜΙΑ FM-1 ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι πιο αυστηρό στις απαιτήσεις καθώς έχει ενεργειακή κατεύθυνση και για αυτό δίνει επιπλέον επιδότηση για ενεργειακή αυτονόμηση του κτιρίου.

Η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων θα είναι διαρκώς ανοιχτή από το Νοέμβριο και για την Φθιώτιδας αναμένεται να ανοίξει στις 26 Νοεμβρίου και θα υπάρχουν τακτικοί κύκλοι ανά τρίμηνο.

Ακούστε όλα όσα είπε ο κ. Λυκόπουλος, στο LamiaFM1.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here