Η λανθασμένη τακτική συνεχίζεται / του Θωμά Γεώργα

1

Η λανθασμένη τακτική συνεχίζεται.

Είχα και έχω διαφορετική άποψη με το Δήμο για το συγκεκριμένο ζήτημα. Δεν κατάφερα να πείσω όμως.

Κανονικά ο Δήμος:
1. φροντίζει ώστε να αμβλύνονται οι όποιες ανισότητες μεταξύ των δημοτών του (μαθητές που έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν το κορυφαίο φροντιστήριο- μαθητές που αδυνατούν και έτσι καταφεύγουν στο δωρεάν κοινωνικό φροντιστήριο του δήμου)
2. δεν ανταγωνίζεται αλλά ενισχύει τις ιδιωτικές επιχειρήσεις του τόπου.
Εξηγώ: στην πόλη δραστηριοποιούνται φροντιστήρια συμπολιτών μας. Με voucher του Δήμου οι μαθητές οικογενειών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες θα μπορούσαν να ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ το φροντιστήριο που επιθυμούν.

Εκείνο στο οποίο θα βρεθούν με συμμαθητές τους, εκείνο το οποίο θεωρούν ότι μπορεί να τους προσφέρει την καλύτερη εκπαίδευση.

Αφήνουμε το έργο της στήριξης των μαθητών σε οργανωμένες δομές, που λειτουργούν επαγγελματικά εδώ και πολλά χρόνια, με καθηγητές που κρίνονται σε ετήσια βάση.

Οι υπηρεσίες που προσφέρονται σε ένα φροντιστήριο στημένο σε εθελοντική βάση δεν μπορούν ποτέ να προσεγγίσουν αυτές που προσφέρουν επαγγελματίες.

Επιπλέον, οι μαθητές δεν νιώθουν μειονεκτικά, αλλά τους παρέχεται η δυνατότητα που έχουν και οι υπόλοιποι συμμμαθητές τους, δηλαδή να φοιτούν σε φροντιστήριο της επιλογής τους και όχι σε δωρεάν φροντιστήριο από ανάγκη.

Ταυτόχρονα, δεν περιορίζουμε αλλά ενισχύουμε τις επιχειρήσεις του τόπου μας καλύπτοντας σαν Δήμος τα δίδακτρα μέσω voucher των μαθητών, με κοινωνικά κριτήρια.

Τόσο δύσκολο;

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΙΣΩΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ «ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ» , ΤΟ ΟΛΟ «ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ» …ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΜΕΣΩ ΔΗΜΟΥ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ (ΑΔΥΝΑΜΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ) ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ? ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here