Υλικά Συνταγής
1 Πακέτο φύλλο σφολιάτας,
2κ.σ. βούτυρο,
2κ.σ.αλεύρι,
1 αυγό,
5 φέτες ζαμπόν,
50γρ.φέτα τριμμένη,
1 ποτήρι του κρασιού γάλα,
250γρ.τυρί γκουντα,
πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Ζαμπονοτυροπιτα με σφολιάτα
Σε μικρό κατσαρολάκι λιώνω το βούτυρο κ προσθέτω το αλεύρι για να γίνει μια κρέμα.Προσθέτω το γάλα (όπως δηλαδή φτιάχνω μία μπεσαμελ.)Ανακατεύω καλά κ προσθέτω τα τυριά μου,το αυγό κ ανακατεύω ξανά πολύ γρήγορα.Στην συνέχεια κόβω σε χοντρά κομμάτια το ζαμπόν,το βαζω κ αυτό στο κατσαρολάκι μαζί με μπόλικο πιπέρι.Σε πυρεξ ή ταψάκι (λαδωμενο) απλώνω το ένα φύλλο της σφολιάτας.Από πάνω ριχνω την γέμιση μου,κλείνω με το δεύτερο φύλλο καλά κ ψήνω στους 180βαθμούς στον αέρα.