Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας:Τα δίνουν με την αύξηση τα παίρνουν με την φορολογία

0

Μπορεί να ακούγεται καλά στα αυτιά “η αύξηση του κατώτατου μισθού” αλλά επί της ουσίας αν δεν συνοδευτεί με άλλα μέτρα όπως της αύξησης του αφορολογήτου,είναι δώρο άδωρο αφού θα δοθεί ένα μικρό μόνο μέρος από τις περικοπές που έχουν υποστεί οι εργαζόμενοι,θα εξανεμιστεί όμως λόγω της αύξησης του συντελεστή φορολόγησης,σχολιάζει μιλώντας στον FM-1 η πρόεδρος του ΕΚΠΕΦ Σοφία Ανεστοπούλου.

Για το ίδιο θέμα εκδόθηκε και ανακοίνωση από το Εργατικό Κέντρο όπου περιγράφεται η ένσταση για τον τρόπο που έγινε η μερική αποκατάσταση των απολεσθέντων εισοδημάτων των εργαζομένων και το κάλεσμα στον αγώνα που συνεχίζεται:

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Π.Ε. Φθιώτιδας θεωρεί επί της αρχής, ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού είναι επιβεβλημένη και κινείται σε θετική κατεύθυνση, εκθέτει όμως για μία ακόμα φορά την πραγματικότητα που αντιμετωπίζει η εργατική τάξη στη χώρα μας.

Η αύξηση κατά περίπου 11% του κατώτατου μισθού αντισταθμίζει στο μισό την απώλεια του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων που επιβλήθηκε το 2012, η οποία σε συνδυασμό με την ήδη ψηφισμένη μείωση του αφορολόγητου, θα εξανεμιστεί από τη φορολογία, αφού οι εργαζόμενοι θα κληθούν να επιστρέψουν στο Κράτος σχεδόν ολόκληρο το ποσό της αύξησης, καθώς μεγάλο μέρος του αφορολογήτου, μέχρι τώρα εισοδήματός τους, θα φορολογείται πλέον με συντελεστή 22%.

Πρόκειται ουσιαστικά για έναν μνημονιακό μηχανισμό καθορισμού του κατώτατου μισθού

που βασίζεται σε έναν αντεργατικό νόμο, τον οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αναθεμάτιζε το 2013 που ψηφίστηκε … αλλά σήμερα τον εφαρμόζει πιστά! Έναν μνημονιακό μηχανισμό ρύθμισης μέσω του οποίου η εκάστοτε κυβέρνηση θα έχει τη δυνατότητα, ανά πάσα στιγμή, να συμπιέζει το ελάχιστο πλέον εργατικό εισόδημα και που στην ουσία αντικαθιστά τον διάλογο και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των Κοινωνικών Εταίρων.

Με αυτόν τον τρόπο «νομιμοποιείται» η ωμή κατάλυση του δικαιώματος των  εργαζομένων και των εργοδοτών να διαπραγματεύονται ελεύθερα και συλλογικά συνδιαμορφώνοντας το ύψος του βασικού μισθού, στο πλαίσιο της υπογραφής της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Ως Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο απαιτούμε την επαναφορά του κατώτατου μισθού στο πλαίσιο της Εθνικής Γενικής Σ.Σ.Ε. και την πλήρη επαναφορά και ενεργοποίηση του καθεστώτος των Ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων όπως ίσχυε έως το 2010.

Έχουμε την υποχρέωση να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση  και αυτό θα πράξουμε.

ΑΝΕΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Audio recording software >>

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here