Επιμένουν οι κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής στον αγώνα τους

0

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους και τις κινητοποιήσεις τους είναι οι κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής και της Μεγάλης Βρύσης Λαμίας ενάντια στην φιλοξενία προσφύγων στην θέση Μαυρομαντήλα .

Την Δευτέρα 13 Ιανουαρίου προχώρησαν σε ένα ακόμη αποκλεισμό δρόμων στην περιοχή μετά τον αποκλεισμό της Εθνικής οδού την Κυριακή. Οι κάτοικοι απέκλεισαν τις πρωινές ώρες το δρόμο που οδηγεί στον ΧΥΤΑ Λαμίας .

Όπως τονίζουν ο ΧΥΤΑ Λαμίας, ο βιολογικός, τα σφαγεία και η λατομική ζώνη, μαζί με την ύπαρξη της ΒΙ.ΠΕ. έχουν ήδη επιβαρύνει την ευρύτερη περιοχή τόσα χρόνια .

Σκοπός μας είναι να αφυπνίσουμε όλους τους Λαμιώτες , ότι το πρόβλημα είναι όλης της πόλης και όχι μόνο της Αγίας Παρασκευής τονίζει το μέλος της συντονιστικής επιτροπής Αλέξανδρος Ζήσιμος μιλώντας στον FΜ-1. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι έχουμε ανοιχτά σύνορα και σιγά – σιγά χανόμαστε .

O Δήμαρχος Λαμιέων ζήτησε δομές όπως νηπιαγωγεία και γιατρούς εσωτερικούς στην δομή την ίδια ώρα που καμία κοινότητα του δήμου δεν τα διαθέτει σχολίασε και αναφέρθηκε στις επιπτώσεις που θα υπάρξουν στην ΒΙΠΕ ενώ δήλωσε ότι είναι επιφυλακτικός για το κατά πόσο θα υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις της Πολιτείας για τον αριθμό των προσφύγων και τους όρους φιλοξενίας .

Ξεκαθάρισε ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και καθημερινά θα συνεδριάζει η συντονιστική επιτροπή για να αποφασίζει το είδος της κινητοποίησης και την χρονική της διάρκεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here