ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΛΩΝ εκτός…. ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ του Αγίου Πνεύματος!

0

Αρθρο του ΓΕΩΡΓΙΟΥ Β. ΣΜΟΚΟΒΙΤΗ
——-

Το ΑΓΙΟΝ Πνεύμα είναι ΕΝΑ. Για όλους το ΙΔΙΟ. Εντός της Ομοουσίου Αδιαιρέτου Αγίας Τριάδος: Πατρός – Υιού – Αγίου Πνεύματος. Αδιάσπαστα. Και με την ΙΔΙΑ ΟΥΣΙΑ.
Για ΟΛΟΥΣ ή μήπως για… μερικούς Χριστιανούς; Ή μόνο με «άδεια εργοδότη» ή Τοπικού Μητροπολίτη η εορτή Αγίου Πνεύματος είναι ΟΛΩΝ;
Δεν είναι άλλο το Άγιον για τους Χριστιανούς χωρίς… δίπλωμα ΤΕΙ, ΑΕΙ ή άλλων Ιδρυμάτων «Πνευματικών» και άλλο το Αγιον ΠΝΕΥΜΑ για τους Χριστιανούς, που δεν έχουν με πτυχίο πιστοποιημένο το «πνεύμα τους»! Οι… χειρωνακτικώς εργαζόμενοι δεν είναι «ευλογημένοι» ή πνεύμα τους δεν χρησιμοποιούν «στη δουλειά», εν αντιθέσει με τους «πνευματικά» εργαζόμενους – ευλογημένους με το ΑΓΙΟΝ Πνεύμα να ευλογεί μόνο αυτούς;
Όπως και νάχει ένα είναι ΣΙΓΟΥΡΟ: ότι… οι Χριστιανοί του ΔΗΜΟΣΙΟΥ (Τομέα) με ή χωρίς «πνεύμα στην… εργασία τους» έχουν ΑΡΓΙΑ από «χρήση πνεύματος σε… εργασία» την ΔΕΥΤΕΡΑ 8/6/2020. Ενώ οι Χριστιανοί του ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ (Τομέα) λόγω «χρήσης πνεύματος σε… συνεχώς εργασία τους» δεν έχουν ΑΡΓΙΑ ούτε του Αγίου Πνεύματος.
Προφανώς συμφέρει… «θρησκευτικά» … να είσαι Χριστιανός στο… Δημόσιο διότι: ΚΑΙ… κάθεσαι εν Αργία και πληρώνεσαι με μισθό τον ΙΔΙΟ. Ενώ δεν συμφέρει Χριστιανός στον… Ιδιωτικό (Τομέα) διότι ούτε.. κάθεσαι διότι ΑΡΓΙΑ δεν έχεις και εσύ για το «Πνεύμα Θεού στην Ψυχή ΣΟΥ» την ΔΕΥΤΕΡΑ 8/6/2020. Και ΕΑΝ ΔΕΝ εργαστείς ΔΕΝ πληρώνεσαι το… μεροκάματο όσο «Πνεύμα Θεού και Θεανθρώπου κι αν έχει η Ψυχή ΣΟΥ». Δηλαδή συμφέρει «να κάθεσαι και να πληρώνεσαι» Χριστιανικά, και δεν συμφέρει το ΙΔΙΟ Χριστιανικά «να μην πληρώνεσαι αν δεν εργάζεσαι». Κι αν θες «πληρωμή», να εργάζεσαι ως … Χριστιανός ΚΑΙ του Αγίου Πνεύματός σου. Εξαρτάται ΠΟΙΟ Πνεύμα έχεις διαλέξει: Του… Δημοσίου ΑΓΙΟΝ της Αγίας Τριάδος (συμφερότερον) ή του… Ιδιωτικού… Αγίας (μόνο… Δυάδος: Πατρός και Υιού), ΧΩΡΙΣ Άγιον Πνεύμα που ΔΕΝ το εορτάζει την ΔΕΥΤΕΡΑ 8/6/2020, ο Ιδιωτικός Τομέας. Έτσι… στην «επικρατούσα» στο Σύνταγμα Ελλήνων θρησκεία, έχουμε ΔΥΟ: Άγιον Πνεύμα του Δημοσίου και έχουν ΑΡΓΙΑ του… «Δημοσίου Χριστιανοί που ΔΕΝ εργάζονται» και… άλλο… του Ιδιωτικού που ΔΕΝ είναι ΑΡΓΙΑ γιατί είναι των «Ιδιωτικών» ή «Χριστιανών των … συνεχώς εργαζομένων».
ΕΑΝ θέλουν οι Χριστιανοί του.. Ιδιωτικού που έχουν «μείνει στη… δουλειά κλεισμένοι και… ασφαλείς εκεί μέσα» την ΔΕΥΤΕΡΑ 8/6/2020 να… εορτάσουν ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΤΟ … Άγιον Πνεύμα την «ΚΑΝΟΝΙΚΗ» για ΟΛΟΥΣ Αργία της… ΚΥΡΙΑΚΗΣ 14/6/2020. Είναι και των ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ εορτή, τότε. «ΑΓΙΟΙ Πάντες» και «των πάντων», όλων Χριστιανών. «Αδελφοί Αγίου Πνεύματος ΙΣΟΤΗΤΑΣ κάθε… ΚΥΡΙΑΚΗ»! Άλλωστε, έτσι δεν έγινε και με την… Ανάσταση Κυρίου ΟΛΩΝ μας, φέτος ΔΥΟ φορές; Η ΠΡΩΤΗ κανονικά Σάββατο βράδυ και Κυριακή ΤΟ Πάσχα με «Αρνί στο φούρνο». Η… δεύτερη μια… Τρίτη βράδυ, ΧΩΡΙΣ όμως ΚΑΙ ΠΑΣΧΑ ξημερώματα Τετάρτης. «Ανάσταση μιας… Τρίτης βράδυ»!
Ε, λοιπόν, επιτέλους! 1) ΑΡΓΙΑ ΟΛΩΝ των ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ και εορτή ΑΓΙΟΥ Πνεύματος Αγίας ΤΡΙΑΔΑΣ ΟΛΩΝ ή 2) κατάργηση Αργίας για ΟΛΟΥΣ τους εν ΧΡΙΣΤΩ ΙΣΟΤΗΤΑΣ Αδελφούς… ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ! ΚΑΙ με τα ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ τη ΔΕΥΤΕΡΑ ΟΛΟΙ στις Εκκλησίες και όχι… ΜΟΝΟ «τα παιδιά του Δημοσίου Χριστιανών».
Αλλοιώς, η ΤΡΙΑΣ της … Κοινωνίας στην ΠΡΑΞΗ Χριστιανικής Κοινότητας ούτε Αγία βέβαια, ούτε «αδιαίρετη και ομοούσια» θα είναι αλλά «διασπασμένη και με διαφορετική ουσία» Χριστιανών: «Χριστιανοί αδειούχοι του … δημοσίου», «χριστιανοί πάντα δανειούχοι (από το Δημόσιο) του … επιχειρείν» και οι … ούτε αδειούχοι ούτε δανειούχοι «χριστιανοί του ιδιωτικού… πάντα εργαζόμενοι για ΟΛΟΥΣ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here