https://www.booked.net
+15
°
C
+17°
+
Λαμία
Τρίτη, 12
Πρόγνωση 7 ημερών
ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ ΖΩΝΤΑΝΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δυστυχώς έχουν δίκιο , η Λαμία έμεινε παρασάγγες πίσω!

Δεν μπορεί να μην συμφωνήσει κάθε καλοπροαίρετος συμπολίτης, με τις επισημάνσεις του Συλλόγου των ξενοδόχων της Λαμίας.
Ζούμε σε έναν προικισμένο από τη φύση τόπο αλλά όχι και από πλευράς τοπικών ηγετών!
Η μετριότητα μας καταδυναστεύει και η ιδιοτέλεια μας έχει καταδικάσει να είμαστε ουραγοί εξελίξεων και θεατές όσων σπουδαίων συντελούνται με ιλιγγιώδη ταχύτητα στην ευρύτερη γειτονιά μας.
Αλλά καλύτερα να δώσουμε το βήμα στους ξενοδόχους της πόλης μας…

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις τα τελευταία αρκετά χρόνια στην πόλη της Λαμίας, διαπιστώνουμε ότι βρισκόμαστε σε μία ευλογημένη τοποθεσία η οποία διαθέτει τους πόρους αλλά και τις προϋποθέσεις ώστε να μπορέσει να αναδειχθεί σε τουριστικό προορισμό χωρίς όμως να έχει γίνει από πλευράς της πολιτείας κάποιο ουσιαστικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτό συμβαίνει διότι κανείς έως τώρα δεν έχει ασχοληθεί με την μετατροπή των πόρων αυτών σε τουριστικό προϊόν με σκοπό την προσέλκυση επισκεπτών στην πόλη.

Γενικότερα τα οικονομικά μεγέθη που δημιουργεί ο Τουρισμός σε πανελλήνιο αλλά και διεθνές επίπεδο είναι γνωστά τοις πάσι, χωρίς αυτά να περιορίζονται φυσικά μόνο σε διανυκτερεύσεις και μεταφορές, αφού ενισχύουν άμεσα ποσοστό μεγαλύτερο του 30% των επιχειρήσεων αλλά και δημιουργούν προστιθέμενη αξία και στις υπόλοιπες.

Πιο συγκεκριμένα και παίρνοντας τα ελπιδοφόρα μηνύματα από την Τουριστική επιτροπή του Δήμου Λαμιέων η οποία σχεδιάζει ένα πλήρες σχέδιο δράσης, θέλουμε να εκφράσουμε τους προβληματισμούς μας για την υπάρχουσα κατάσταση που επικρατεί στον αρχαιολογικό χώρο των Θερμοπυλών που όπως αποδεικνύεται κατέχει τα παγκόσμια πρωτεία σαν “BRAND”.

Οι Θερμοπύλες αποτελούν αρχαιολογικό χώρο εξέχουσας σημασίας και παγκοσμίου φήμης, αλλά και πολιτιστικής κληρονομιάς.Επιπλέον είναι ένας χώρος με δυνατότητα να δημιουργήσει πολλαπλασιαστικά οφέλη στην ευρύτερη περιοχή.Οι Πηγές σηματοδοτούν τη Μέση Πύλη, κατά τηνΙστορία του Ηροδότου, αφού η ύπαρξη του φωκικού τείχους, όπως αυτό αναφέρεται από τον αρχαίο Έλληνα Ιστορικό, σε συνδυασμό με την θησεία των Ηρώων της μάχης, πέρα από την τεράστια αρχαιολογική σημασία τους, σηματοδοτούν την αντίσταση που έφεραν οι Έλληνες της αρχαιότητας στους «βαρβάρους», και την υπεράσπιση των συνόρων όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης.

Με δεδομένη την τεράστια ιστορική σημασία του αρχαιολογικού χώρου Θερμοπυλών, και τις προοπτικές που απορρέουν από την ανάδειξή του σε τουριστικό προϊόν, υπάρχει έντονη ανησυχία αναφορικά με την ύπαρξη δομής προσφύγων, στην περιοχή, και συγκεκριμένα δίπλα στις εγκαταστάσεις του παλαιού υδροθεραπευτηρίου.Θεωρούμε ανάγκη στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου τουριστικού σχεδιασμού και ανάπτυξης της περιοχής, την άμεση εξεύρεση εναλλακτικού χώρου με σκοπό την μετακίνηση της δομής σε αυτόν.

Επιπλέον θέλουμε να εκφράσουμε την συμπαράστασή μας και την αμέριστη βοήθειά μας προς την τουριστική επιτροπή του Δήμου Λαμιέωνπου κατευθύνεται προς την αξιοποίηση και την ανάδειξη των Θερμοπυλώνη οποία θα μας βάλει δυναμικά σαν περιοχή στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.

Τέλος, σαν κλάδος, που η δραστηριότητά μας εξαρτάται άμεσα από την ύπαρξη επισκεπτών, και με δεδομένα την υπεραξία που δημιουργείται προς τις επιχειρήσεις κάθε μορφής, αλλά και την ύπαρξη των προοπτικών όπως αυτές αναφέρονται παραπάνω, ζητούμε τις άμεσες ενέργειές των τοπικών αρχών, αλλά και την συμπαράσταση όλων των επαγγελματιών, και των δημοτών προς την κατεύθυνση αυτή.

Για την ένωση Ξενοδόχων Λαμίας
Η πρόεδρος
Σαμαρά Παναγιώτα

Τα μέλη :
1)Ξυδιάς Δημήτριος
2)Κούτρα Αικατερίνη
2) Τσαμαντάνης Κωνσταντίνος
3) Κυρίτσης Γεώργιος
4) Φουρλίας Αλέξανδρος
5) Μουτσουρούφης Παναγιώτης
6) Οικονόμου Όλγα
7) Τεμπέλης Κωνσταντίνος
8) Τσαμαντάνη Θωμαή

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Μία Απάντηση

 1. ΔΥΣΤΥΧΩΣ……!!!
  ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΎΜΑΙ ΕΝΑ ΠΛΑΝΟ 1Ο ΕΤΩΝ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΩΝΥΜΕΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
  ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΣ ΜΝΗΜΕΙΟ ( ΕΚΘΕΣΗ , ΤΣΑΛΤΑΚΗ) ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ.
  ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΘΥΣΙΑΣ , ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΥΜΕ.
  ΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ.
  Η ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΜΕ ΠΕΝΤΕ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΨΕΜΑΤΑ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ…..!!!
  ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ……..ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ…….!!!
  ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΙ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΟΥΤΕ ΜΝΗΜΕΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΗΡΧΕ……
  ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΙΝ 50 ΧΡΟΝΙΑ……!!!
  ΕΧΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ……ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΚΎΣΟΥΜΕ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΑ ΚΟΚΟΡΕΤΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΨΗΤΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΛΑΟΥ……
  ΔΥΣΤΥΤΧΩΣ….!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάζονται Περισσότερο