Διαδικτυακή Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού από Σύλλογος Φροντιστών Φθιώτιδας – Φωκίδας – Ευρυτανίας

0

Ο Σύλλογος Φροντιστών Φθιώτιδας – Φωκίδας – Ευρυτανίας, παρέχει μια μοναδική εμπειρία σε μαθητές, γονείς και κηδεμόνες, προκειμένου να παρακολουθήσουν την Κυριακή 31 Μαΐου και ώρα 11:00 π.μ την πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα για τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό.

Οι μαθητές των φροντιστηρίων μας, οι γονείς και οι κηδεμόνες μπορούν να παρακολουθήσουν την παρακάτω διαδικτυακή ενημέρωση, άλλο ένα πλεονέκτημα για τους φοιτούντες στα φροντιστήριά μας.

Τι θα είναι όμως αυτή η διαδικτυακή ημερίδα;

Αναλυτικά

«Τα επαγγέλματα του Μέλλοντος- Η αγορά Εργασίας μετά τον Covid 19» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 31 Μαΐου 2020 και ώρα 11.00 π.μ. με προσκεκλημένο ομιλητή τον Δρ Κωνσταντίνο Κότιο, Διδάκτορα Α.Π.Θ., Σύμβουλο Σταδιοδρομίας και συγγραφέα της σειράς οδηγών Σπουδών ΕΠΙΛΕΓΩ Σπουδές & Επάγγελμα.

Ο Δρ Κότιος θα ενημερώσει τους μαθητές και τους γονείς για όλες τις νέες αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στο σύστημα εισαγωγής, για όλα τα νέα δεδομένα αναφορικά με τις Πανελλήνιες Εξετάσεις αλλά και τη νέα κατανομή των σχολών στα 4 επιστημονικά πεδία, βοηθώντας στην έξυπνη επιλογή ομάδας προσανατολισμού.

Επίσης, θα παρέχει αναλυτική ενημέρωση για τις σχολές και τα επαγγελματικά δικαιώματα των τμημάτων του μηχανογραφικού, λύνοντας απορίες και σε ειδικά δεδομένα όπως Ειδικές Κατηγορίες Υποψηφίων, Μετεγγραφές, Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, Μηχανογραφικό Κύπρου κ.ά. Μέσα από πρωτοποριακές έρευνες, θα συζητηθούν οι σύγχρονες τάσεις της αγοράς εργασίας και τα επαγγέλματα του μέλλοντος και θα παρουσιαστούν καινοτόμες ειδικότητες και εξειδικεύσεις.

Η διοργάνωση της ημερίδας γίνεται από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, στο πλαίσιο της ανταποδοτικότητας προς τα μέλη του, με την οργανωτική υποστήριξη της ΟΕΦΕ (Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος) και του ΣΕΦΑ (Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Αττικής), με σκοπό τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας για μια ισχυρή αγορά, για μια ισχυρή κοινωνία.

Η κατάσταση που βιώνουμε, όχι μόνο εμείς, αλλά ολόκληρος ο πλανήτης, είναι πρωτόγνωρη και απαιτεί αφενός ψυχραιμία και αφετέρου αυξημένο αίσθημα ευθύνης! Μελετήσαμε προσεκτικά τις προϋποθέσεις επαναλειτουργίας των μονάδων μας, όπως αυτές ορίζονται στη σχετική εγκύκλιο, τις δύσκολες συνθήκες που αφορούν το λειτουργικό κομμάτι και προσαρμοστήκαμε ανάλογα.

Θεωρούμε ότι με μια τέτοια υπεύθυνη στάση και αντιμετώπιση δημιουργήσαμε και το κατάλληλο κλίμα ασφάλειας και εμπιστοσύνης, ελπίζοντας ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί σύντομα, έχοντας πάντα ως μέλημά μας την ευθύνη μας απέναντι στους μαθητές μας.

Οι πληροφορίες για την σύνδεση θα είναι διαθέσιμες σε όλα τα Φροντιστήρια-Μέλη του Συλλόγου:

Τα μέλη του συλλόγου μας που τήρησαν τα παραπάνω, ενημερωμένοι από καθηγητές Πανεπιστημίου στα σεμινάρια που διοργάνωσε η ομοσπονδία μας είναι:

«Ευχαριστούμε και ευχόμαστε να κυλήσουν ομαλά οι εξετάσεις και οι μαθητές να ανταμειφθούν για τους κόπους τους.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here