Δεν υπήρξε έγκλημα στον θάνατο του λαμιώτη Κώστα Βεράκη!

0

Ολοκληρώθηκε μετά από συνεχείς διακοπές και αναβολές λόγω κορωναϊού η πολύκροτη δίκη για τον θάνατο του επιχειρηματία Κώστα Βεράκη τον Δεκέμβριο του 2014.
Ο φερόμενος ως δράστης της αρχικής εκδοχής, δολοφονίας του άτυχου επιχειρηματία  γνωστός γιατρός της Λαμίας ο κ. Γιάννης Μπλατσούκας τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης αλλά με ανασταλτικό αποτέλεσμα ως προς την έκτιση της ποινής.
Ετσι αφέθηκε ελεύθερος με την υποχρέωση καταβολής ενός χρηματικού ποσού στην κόρη του Βεράκη για διάσημα 3ων χρόνων.
Συνεπώς κατέρρευσε και η αρχική κατηγορία που είχε διατυπώσει και ο συνήγορος των γονιών του θύματος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση!

Η τελική ποινή ήταν φυλάκιση τεσσάρων ετών και έξη μηνών,τριών μηνών για οπλοφορία,τριών μηνών για οπλοχρησία, με αναστολή και ο συμπολίτης μας γιατρός θα καταβάλει επί τρία χρόνια το χρηματικό ποσό των 400ων ευρώ μηνιαίως επί τρία χρόνια στην ανήλικη κόρη του θύματος.

Κατά το δικαστήριο δεν  υπήρξε  δολοφονία αλλά θάνατος του επιχειρηματία από δυστύχημα!

Ειδικότερα εκείνη την ημέρα ο κατηγορούμενος είχε επισκεφθεί το θύμα στο κατάστημα του στην είσοδο της Λαμίας και όπως είχε υποστηρίξει,  προσκόμισε το πιστόλι του για έλεγχο, κατά την παράδοση του όπλου αυτό εκπυρσοκρότησε και  η σφαίρα σκότωσε τον Κώστα Βεράκη.

Η εκδοχή αυτή υιοθετήθηκε από το δικαστήριο και το αρχικό  κακούργημα μετατράπηκε σε Πλημμέλημα και ότι τελικά επρόκειτο για ανθρωποκτονία εξ αμελείας!

Η συνήγορος πολιτικής αγωγής της συζύγου του θύματος δήλωσε πάντως ότι “τίποτα δεν τελείωσε και αφού υπάρχει καταδίκη θα συνεχιστεί η υπόθεση και  καλόν είναι κάποιοι να μη επιχαίρουν”!
Έγκυροι νομικοί κύκλοι πάντως αποφαίνονται ότι η μοναδική περίπτωση δικαστικής παρέμβασης επί ομόφωνης αποφάσεως είναι αυτή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Video από την ιστοσελίδα “Ευρυτανικά Νέα”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here