Δεν το πιστεύουν ότι τα δύσκολα πέρασαν…

0

Μια άλλη ημέρα ξημέρωσε το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου για την Φθιώτιδα και ειδικότερα τον Δήμο Λαμιέων.
Μια άλλη ημέρα που δεν έχει τα σκληρά χαρακτηριστικά της Παρασκευής με τις καταιγίδες, τους τεράστιους όγκους υδάτων, τους εγκλωβισμούς ανθρώπων σε αυτοκίνητα και σπίτια και τις εκκλήσεις για βοήθεια εκατοντάδων συμπολιτών κυρίως στο Λιανοκλάδι, τα Λουτρά Υπάτης, την Νότια Λαμία και αλλού…
Ομως αυτά τα πρωτοφανή για την καταστροφική τους μανία φαινόμενα που φαίνεται οτι σήμερα μας αποχαιρετούν σταδιακά, άφησαν πίσω τους ένα αποτύπωμα ανάγλυφο με βαθιές πληγές που καλούνται τώρα οι θεσμοί της πολιτείας να αποκαταστήσουν σύντομα και ανακουφιστικά.

Για σήμερα η εικόνα της περιοχής μας παρουσιάζει τα εξής χαρακτηριστικά:
Αποχωρούν τα νερά από τις κοινότητες Λιανοκλαδίου και Λουτρών Υπάτης και έτσι εκτιμάται ότι σύντομα θα αποκατασταθεί έστω και στοιχειωδώς η κυκλοφορία στην Εθνική οδό Λαμίας-Καρπενησίου και Μεξιατών-Λουτρών Υπάτης που είχε κλείσει από χθες το μεσημέρι.

Τη νύχτα η Αστυνομία είχε δόσει εντολή να διακοπεί η κυκλοφορία και σε πολλούς περιφερειακούς δρόμους όπως στο 6 χλμ της παλιάς εθνικής οδού Λαμίας-Αθήνας στο Κόμμα, Λαμίας-Γοργοποτάμου από το Παγκράτι μέχρι το Γοργοπόταμο, στο δρόμο Λαμίας -Λυγαριάς από το Νοσοκομείο μέχρι τον συνοικισμό Ευρυτάνων, στην οδό Στυλίδας από την Ξηριώτισσα μέχρι την Αγία Παρασκευή, στον επαρχιακό δρόμο Λυγαριάς-Αμουρίου, στον δρόμο Αχινού-Κουβέλας στο Δήμο Στυλίδας, στην παλαιά εθνική οδό Λαμίας-Βόλου από το 8ο μέχρι το 17ο χιλιόμετρο, στον Δήμο Δομοκού από τον Αφιο Στέφανο μέχρι το Τρίλοφο.

Επίσης έχει διακοπεί από χθες η κυκλοφορία στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Ε65 από τον κόμβο του Αγίου Στεφάνου μέχρι το 34ο χιλιόμετρο λόγω όγκου υδάτων από την πλευρά του Αγίου Στεφάνου, σε ένα τμήμα του παραδρόμου Λαμίας- Μώλου στο ύψος των Θερμοπυλών και σε πολλούς άλλους μικρότερους οδικούς άξονες στους Δήμους Αμφίκλειας-Ελάτειας και Δομοκού.
Οσον αφορά στον αυτοκινητόδρομο Αθήνας-Θεσσαλονίκης δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα στα όρια αρμοδιότητας της Νέας Οδού όπου είχε τεθεί σε επιφυλακή όλος ο τεχνικός εξοπλισμός του παρόχου.
Ομως από την πλευρά του αυτοκινητοδρόμου Αιγαίου, όρια Μαγνησίας μέχρι Θεσσαλονίκη, στο ύψος του Αλμυρού την νύχτα για πολύ λίγο χρονικό διάστημα έκλεισε το ρεύμα προς Αθήνας αλλά σύντομα αποκαταστάθηκε μερικώς και η κυκλοφορία στο ρεύμα αυτό γίνονταν από μία μόνο λωρίδα.

Σήμερα συνεργεία Περιφερειών και Δήμων έχουν αναλάβει δράση με δικά τους αλλά και μισθωμένα ιδιωτικά μηχανήματα να αποκαταστήσουν βλάβες και να την κυκλοφορία στα περισσότερα σημεία ώστε να εξασφαλιστεί η οδική επικοινωνία των πολιτών.

Το ζητούμενο τώρα είναι τι θα γίνει με τις περιουσίες που καταστράφηκαν είτε σε σπίτια είτε σε επαγγελματικούς χώρους στο Λιανοκλάδι, τα Λουτρά Υπάτης, τα καμποχώρια του Σπερχειού αλλά και στην πόλη της Λαμίας ειδικά στην νότια πλευρά της καθώς και σε εγκαταστάσεις και ζωικό κεφάλαιο κτηνοτρόφων της περιοχής της κοινότητας Καστρί (Παλιούρι) του Δήμου Μακρακώμης.
Οι ζημιές είναι τεράστιες και για ορισμένους κτηνοτρόφους ολοσχερώς καταστρεπτικές.

Αναμένεται ενημέρωση από την Περιφερειακή ενότητα Φθιώτιδας…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here