Δεν μεταδίδεται από τα κουνούπια ο κορονοϊός -Ηχητικό

1

 

Συνεχίζεται η κουνουποκτονία απο την Περιφέρεια Στερεάς αλλά λόγω των βροχοπτώσεων ξεκίνησαν και τα πρώτα προβλήματα και η υπηρεσία ζητά την συνδρομή των πολιτών .

Οι μεγάλες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών όμως έχουν σαν αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί ένας εξαιρετικά μεγάλος αριθμός εστιών αναπαραγωγής κουνουπιών με λιμνάζοντα ύδατα μέσα σε κατοικημένες περιοχές στις αυλές, στις βεράντες και τους ακάλυπτους χώρους των σπιτιών.

Ο προιστάμενος αγροτικής ανάπτυξης Σταύρος Τσελάς παρακάλεσε τους πολίτες να φροντίσουν τώρα που μένουν στο σπίτι τους για την εξάλειψη των εστιών και τον έλεγχο της αναπαραγωγής των κουνουπιών στην αυλή, στον κήπο ή την βεράντα του απλά αδειάζοντας τα δοχεία που έχουν συγκρατήσει νερό.

Μια απλή κίνηση σήμερα θα μειώσει δραστικά τα επίπεδα όχλησης τις επόμενες τριάντα ημέρες , είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας ότι σήμερα που όλοι Μένουμε Σπίτι για να προστατευτούμε από τον κορωνοΐο, είναι περισσότερο παρά ποτέ αναγκαίο ο κάθε πολίτης να ελαχιστοποιήσει τις εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών στις αυλές των σπιτιών του.

Με τον τρόπο αυτό προστατεύουμε τους οικείους μας, διασφαλίζουμε τη Δημόσια Υγεία και  βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής όλων μας.

Τέλος ενημερώνουμε τους κατοίκους της Περιφέρειας ότι ο κορωνοϊός δεν μεταδίδεται από τα κουνούπια.

 

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here