https://www.booked.net
+15
°
C
+17°
+
Λαμία
Τρίτη, 12
Πρόγνωση 7 ημερών
ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ ΖΩΝΤΑΝΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γ. Σαρακιώτης στον ΛΑΜΙΑ FM-1: «Είναι η οικειοθελής δήλωση θετικών κρουσμάτων σοβαρή κυβερνητική δράση;»

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Σαρακιώτης φιλοξενήθηκε στο κεντρικό δελτίο του ΛΑΜΙΑ FM-1 96.2 και σχολίασε, μεταξύ άλλων, την κατάσταση που επικρατεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Λοκρίδα.

«Τα ερευνητικά κέντρα είχαν ενημερώσει για την θέληση τους για την ουσιαστική εμπλοκή τους σε διαγνωστικούς ελέγχους, όμως από την ηγεσία της Κυβέρνησης και από το Υπ. Υγείας δεν είδαμε κάποια θέληση, έτσι είχαμε λιγότερους ελέγχους καθημερινά, από όσους μπορούσαμε να έχουμε,» αναφέρει ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ.

Έρχεται μετά από ένα χρόνο το μέτρο για τα self test, ενώ βλέπουμε τα φαρμακεία και την επιτροπή διαχείρισης COVID-19 να μην είναι ενημερωμένοι και να πιάνονται… στον ύπνο!

Επίσης, ο κ. Σαρακιώτης τόνισε πως η οικειοθελής δήλωση των θετικών αποτελεσμάτων στα self test -που μέχρι τώρα έτσι έχει αναφερθεί- είναι ένα τρανταχτό δείγμα πως η διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, επικεντρώνεται σε επικοινωνιακές πρακτικές και όχι σε ουσιαστικό σχεδιασμό!

«Όταν προσπαθείς να εργαλειοποιήσεις μια επιτροπή διαχείρισης πανδημίας και προσπαθείς να την χρησιμοποιήσεις για πολιτικές σκοπιμότητες, δημιουργείται και η δυσπιστία του κόσμου προς όλη αυτή την κατάσταση που βιώνουμε εδώ και έναν χρόνο,» δηλώνει ο κ. Σαρακιώτης συμπληρώνοντας πως «γι’ αυτό βλέπουμε παραιτήσεις από κορυφαίους επιστήμονες της χώρας. Δεν μπορούν και δεν θέλουν να γίνουν πολιτικά εργαλεία, κόντρα στον όρκο του Ιπποκράτη

«Μόνο και μόνο αν θυμηθεί κανείς τι έλεγαν πριν από την έξαρση της πανδημίας τα κυβερνητικά στελέχη θα τραβάει τα μαλλιά του. Υπάρχει «λίπος» σε ανθρώπινο δυναμικό στα νοσοκομεία και άλλα τέτοια «όμορφα». Η επίταξη των ιατρών ήταν το τελευταίο που έπρεπε να κάνει η κυβέρνηση. Ζητούμενο ήταν να γίνουν προσλήψεις στα νοσοκομεία, όχι μόνο επικοινωνιακή πολιτική εδώ και έναν χρόνο.»

Επίσης ο κ. Σαρακιώτης έθιξε και το ζήτημα των εμβολιασμών, λέγοντας πως οι ρυθμοί είναι απογοητευτικοί, με χαρακτηριστικό παράδειγμα πως στην Φθιώτιδα έχουν γίνει λιγότεροι από 5000 εμβολιασμοί και των δύο δόσεων.

«Απάντηση για το θέμα των εμβολίων, δεν έχουμε λάβει από την κυβέρνηση όσες φορές και αν έχουμε καταθέσει ερωτήσεις. Δυστυχώς το Υπ. Υγείας απαξιώνει τον κοινοβουλευτισμό.»

Παράλληλα, κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη κατέθεσαν ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης, ο Βουλευτής Μεσσηνίας και Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Αλέξης Χαρίτσης και 45 συνάδελφοι τους στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αναφορικά με την κουμπαριά του Υπουργού Ανάπτυξης Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη με τον επικεφαλής της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ.).

Υπενθυμίζεται ότι, προ μίας εβδομάδας, ο Υπουργός Ανάπτυξης προέβαλλε μέσω του λογαριασμού του σε κοινωνικό δίκτυο ότι βάπτισε το τέκνο του επικεφαλής της Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ. Στην ερώτηση του κ. Σαρακιώτη και των υπόλοιπων Βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. επισημαίνεται ότι, ενώ έχει διασφαλιστεί νομοθετικά η ανεξαρτησία της εν λόγω Αρχής, με τη δημιουργία της συγγενικής αυτής σχέσης ο Υπουργός Ανάπτυξης προδήλως την υπονομεύει.

Επιπροσθέτως, σημειώνεται ότι, ο κ. Μητσοτάκης το Δεκέμβριο του 2018, είχε αποστείλει επιστολή προς την Ευρωπαία Επίτροπο, αρμόδια για τα θέματα Ανταγωνισμού Μ. Βεστάγκερ, με θέμα την κυβερνητική πρόταση τοποθέτησης της κας Β. Θάνου, ως επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού, θεωρώντας την επιλογή αυτή απολύτως ασύμβατη με το ρόλο και την αποστολή μιας Ανεξάρτητης Αρχής εξαιτίας του γεγονότος ότι προηγουμένως η κα Θάνου παρείχε αδαπάνως νομικές συμβουλές
στον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα.

Μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία, ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης, κατά την παρουσίαση της φωτογραφικής διάταξης που οδηγούσε στην απομάκρυνση της κας Θάνου από τη θέση της Προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού δήλωνε: «Δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να ελέγχει την ανεξάρτητη Επιτροπή Ανταγωνισμού. Διαφωνεί κανείς με αυτό που προτείνουμε;

Δηλαδή ότι το πρόσωπο που προΐσταται της Επιτροπής να μην έχει ίχνος πολιτικής επιρροής;»
Με βάση τα παραπάνω, ο κ. Σαρακιώτης και οι υπόλοιποι Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία ρωτούν τον Πρωθυπουργό:

1. Θεωρεί θεμιτή και συμβατή με τα ως άνω εκτιθέμενα τη συγγενική σχέση και τη σύναψη «κουμπαριάς» μεταξύ του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων και του Προέδρου της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ.);

2. Δημιουργείται τεκμήριο επηρεασμού της Ανεξάρτητης Αρχής από αθέμιτα ελατήρια ή έστω από ευνοϊκή προκατάληψη, εκ του στενότατου και πασίδηλου πλέον ιδιαίτερου δεσμού του Προέδρου της Αρχής και του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων;

3. Θα απέχει εφεξής ο Πρόεδρος της Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ. από κάθε απόφαση ή ενέργεια που θα αφορά σε όργανα ή υπηρεσίες που υπάγονται ή ενδιαφέρουν τον – πλέον – κουμπάρο του Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, μιας και κατά τα ως άνω οριζόμενα: «οποιοσδήποτε από τα μέλη και το προσωπικό της Αρχής κρίνει ότι συντρέχει στο πρόσωπό του λόγος που επιβάλλει την αποχή του από το χειρισμό υπόθεσης ή τη λήψη απόφασης, οφείλει να το δηλώσει άμεσα και γραπτώς στον προϊστάμενό του, απέχοντας από οποιαδήποτε ενέργεια»;

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάζονται Περισσότερο