Γ. Σαρακιώτης: «Ένας χρόνος διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, ένας χρόνος χαμένος για την Ελλάδα και τη Φθιώτιδα»

0

Δήλωση του για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία και τον κ. Κ. Μητσοτάκη, πραγματοποίησε ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Προοδευτική Συμμαχία Φθιώτιδας, κ. Γιάννης Σαρακιώτης. Ειδικότερα, δήλωσε:

«Ένα (1) χρόνο μετά την ανάληψη τηςδιακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατίακαι ακόμη αναζητούνται όσα με μεγάλη ευκολία, ο κ. Μητσοτάκης και τα στελέχη του υπόσχονταν προεκλογικά. Ένα κόμμα που ανέλαβε τηδιακυβέρνηση της χώρας, υποσχόμενο ανάπτυξη 4% από τον πρώτο κιόλας χρόνο (εδώ) χαρακτηρίζοντας «αναιμική» την ανάπτυξη ύψους 2,8% που παρέδωσε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και πολλές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας ξεχνώντας ότι επί ΣΥ.ΡΙΖ.Α. η ανεργία μειώθηκε από το 27% στο 17%. Ένα κόμμα που επένδυσε στο θυμικό των πολιτών σε σχέση με την «επιζήμια» τότε «Συμφωνία των Πρεσπών», την οποία σήμερα σέβονται, τιμούν και ομνύουν στη συνεπή εφαρμογή της (εδώ), χειροκροτώντας και συγχαίροντας τη Βόρεια Μακεδονία για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ. Ένα κόμμα που υποτίθεται ότι θα έβαζε τάξη στη χώρα, όταν δε μπορεί ακόμη να βάλει σε τάξη ούτε καν τα του οίκουτης (εδώ)», ενώ πιο κάτω αναφερόμενος στη σημερινή κατάσταση συμπλήρωσε:

«Σήμερα, αντί για ανάπτυξη 4% από τον πρώτο χρόνο και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, το ποσοστό της ανάπτυξης έπεσε στο 1%το τελευταίο τρίμηνο του 2019 (εδώ), παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. παρέδωσε ρυθμό ανάπτυξης ύψους 2,8%. Αντίστοιχα, αντί για πολλέςκαι καλές θέσεις εργασίας, μέσα στους έξι (6)πρώτους μήνες του 2020 κατεγράφησαν 253.072 λιγότερες θέσεις εργασίας συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο πέρσι (εδώ), ενώ οι αποδοχέςτων εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα μειώθηκαν κατά 20%. Στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής, η έλλειψη σχεδίου και η κατευναστική στρατηγικήέχουν καταστεί αντικείμενο κριτικής ακόμη και από μερίδα στελεχών της ίδιας της Ν.Δ.. Τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη παραβιάζουν τον ελληνικόεναέριο χώρο ακόμη και πάνω από τον Έβρο, καταγράφοντας υπερπτήσεις εθνικού εδάφους για πρώτη φορά μετά από 29 χρόνια. Το ερευνητικόσκάφος Oruc Reis προχωρά παρανόμως σε έρευνες επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας ανήμερα της επετείου των Ιμίων και η ελληνική κυβέρνησηαπαντά ότι «το πήρε ο άνεμος». Ο κ. Μητσοτάκης σε συνάντησή του, αλλά και τηλεφωνική επικοινωνία του, με τον Τούρκο Πρόεδρο δε θέτει καν το ζήτημα της τουρκικής παραβατικότητας, ώστε «να μη χαλάσει το καλό κλίμα», όπως μας ενημέρωσε αργότερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος».

Αναφερόμενος στα όσα έχουν πραγματοποιηθεί έως και σήμερα στη Φθιώτιδα, ο κ. Σαρακιώτης επισήμανε:

«Η αντανάκλαση της Κυβερνητικής αβελτηρίαςκαι αδράνειας είναι ορατή και στη Φθιώτιδα, μιας και η Κυβέρνηση όχι μόνο αρνείται να ασχοληθεί σοβαρά με τα μείζονα προβλήματα της περιοχής, αλλά απαξιώνει και το έργο που είχε γίνει την προηγούμενη περίοδο.

Όπως στην περίπτωση της μεγαλύτερηςμεταλλευτικής βιομηχανίας της χώρας, τη ΛΑΡΚΟ, όπου εργάζονται 1.200 άνθρωποι και συμβάλλονται περίπου 10.000 ΑΦΜ. Μία εταιρεία για την οποία, παρά τις εκκλήσεις μας στη Βουλή (εδώ), η Κυβέρνηση και οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας του Νομού, όχι μόνο της έδωσαν τη χαριστική βολή το Φεβρουάριο του 2020, αλλά αρνούνται να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια στην κατεύθυνση της πιθανής διάσωσης και ενίσχυσής της (εδώ).

Όπως στην περίπτωση του διαχρονικού αιτήματος της περιοχής σε σχέση με την ενίσχυση του αποτυπώματος της Φθιώτιδας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Επί ημερών της Νέας Δημοκρατίας η Φθιώτιδα υποβαθμίστηκε, μετά και την αναστολή της λειτουργίας του Πανεπιστημιακού Τμήματος της Λογοθεραπείας, αλλά και την κατάργηση διατάξεων (άρθρου 34 του Ν. 4589/2019) που έθεταν τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας (εδώ).

Όπως στην περίπτωση της ΠανελλήνιαςΈκθεσης Λαμίας, για την οποία αν και υπήρξε η αιτούμενη από την πλειονότητα των φορέων τηςπεριοχής, νομοθετική παρέμβαση επί ΣΥ.ΡΙΖ.Α., σήμερα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, παρά το ότικόπτονταν για εκείνη όταν ήταν στην Αντιπολίτευση, ακόμη δεν έχουν παρουσιάσει τα σχέδια που υποτίθεται, ότι είχαν έτοιμα, με την επαναλειτουργία της Π.Ε.Λ. να μη βρίσκεται επί έναχρόνο στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

Όπως στην περίπτωση των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα και της αγροτικής παραγωγής, οι οποίοι δε λαμβάνουν καμία έμπρακτη στήριξη από την Κυβέρνηση της ΝέαςΔημοκρατίας, μετά την καταστροφική περίοδο τηςπανδημίας, αλλά έρχονται ολοένα αντιμέτωποι με περισσότερα ακόμη προβλήματα που επιφέρει η πολιτική της (εδώ)».

Κλείνοντας, ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Προοδευτική Συμμαχία Φθιώτιδας, τόνισε: «Παρά την επικοινωνιακή υπεροπλία της Κυβέρνησης, εξαιτίας του πακτωλού χρημάτων που η ίδια διοχετεύει, την ενορχηστρωμένη επιχείρηση κάλυψης των αδιαφανών πρακτικών της και τηνεπιχειρούμενη προληπτική διαχείριση των επικείμενων κοινωνικών αντιδράσεων, που ναρκοθετούν το οικοδόμημα της υφιστάμενης θεσμικής τάξης, είμαστε εδώ αφενός για να αναδεικνύουμε την αλήθεια των πραγματικών αδιεξόδων στα οποία οδηγεί καθημερινώς τη χώρα και τη Φθιώτιδα και αφετέρου για να προτείνουμε λύσεις, να αναλαμβάνουμε και να πλαισιώνουμεπρωτοβουλίες, ως μέρος των δημιουργικών δυνάμεων της».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here