https://www.booked.net
+15
°
C
+17°
+
Λαμία
Τρίτη, 12
Πρόγνωση 7 ημερών
ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ ΖΩΝΤΑΝΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γυναίκα στην Λοκρίδα το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Φθιώτιδα

Συναγερμός σήμανε σήμερα στο Κέντρο Υγείας Αταλάντης και στο Νοσοκομείο Λαμίας η ενημέρωση από ιδιωτικό μικροβιολογικό εργαστήριο ότι η γυναίκα που ελέγχθηκε στις 20 Μαρτίου για Covid-19 είναι θετική.

Αν και στην ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί ο Δήμος Λοκρών αναφέρεται πως η γυναίκα αυτοαπομονώθηκε στο σπίτι της για δύο εβδομάδες, εντούτις μέχρι να γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα του δείγματος συνέχισε να εργάζεται κανονικά.

Ήδη τρία από τα άτομα που ερχόταν σε άμεση επαφή μαζί της στην δουλειά, κλήθηκαν σε έλεγχο, με μόνο όμως, σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του ΛΑΜΙΑ FM-1, το ένα να έχει ανταποκριθεί στο κάλεσμα και ήρθε με τα προβλεπόμενα μέτρα ασφάλειας στο νοσοκομείο της Λαμίας όπου παραμένει νοσηλευόμενο μέχρι να έρθουν τα εργαστηριακά αποτελέσματα. Αναφορικά με τους άλλους δύο, από το ΚΥ Αταλάντης δόθηκαν τα ονόματα και τα τηλέφωνά τους στο Νοσοκομείο Λαμίας, ενημερώθηκαν ότι πρέπει να ελεγχθούν και αργά το μεσημέρι προσήλθαν στο Νοσοκομείο και έδωσαν δείγμα τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται αύριο.

Σε κινητικότητα βρίσκεται και το εργατικό κέντρο Φθιώτιδας, με το οποίο επικοινωνούν δεκάδες εργαζόμενοι που κινούνταν στο ίδιο χώρο του εργοστασίου με την γυναίκα και ζητούν ενημέρωση.

Παρά την καθησυχαστική ανακοίνωση του Δήμου Λοκρών πως το περιστατικό παρέμενε σε απομόνωση, αν και δεν ασθένησε σοβαρά, η ανησυχία όλων εστιάζεται στο διάστημα που δεν ήταν γνωστό το αποτέλεσμα της εξέτασης και η ίδια συνέχισε να εργάζεται, να επισκέπτεται καταστήματα τροφίμων και να έχει συναναστροφές στο Παύλο Βοιωτίας απ όπου κατάγεται και στην Αθήνα, όπου πήγε στην διάρκεια άδειάς της- από 10 έως 19 Μαρτίου.

Με νεότερη ανακοίνωση, ο Δήμαρχος στην σελίδα του συνδυασμού καλεί τους κατοίκους να επιδείξουν ψυχραιμία και στην εμφάνιση οποιουδήποτε  συμπτώματος να καλέσουν άμεσα στο τηλ του ΕΟΔΥ 1135.

Χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ζητούν από τον Δήμαρχο να δώσει περισσότερες πληροφορία σχετικά  με την ταυτότητα του θετικού περιστατικού.

Ανακοίνωση του Δήμου:

Αταλάντη, 04.04.2020

Ενημέρωση

Ενημερώνουμε τους κατοίκους του Δήμου Λοκρών πως ανιχνεύτηκε το πρώτο θετικό κρούσμα COVID-19 σε άτομο που ζει μόνο του και εργάζεται στην περιοχή της Αταλάντης.

Φαίνεται πως ασθένησε σε συνέχεια συναναστροφής του με επισκέπτες από την Αθήνα. Από τη στιγμή της εμφάνισης των συμπτωμάτων στις 20 Μαρτίου απομονώθηκε στην κατοικία του και πριν επιστρέψει στην εργασία του έκανε για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με την υπόδειξη του ιατρού εργασίας, τεστ το οποίο βρέθηκε θετικό. Το άτομο είναι καλά στην υγεία του την τελευταία εβδομάδα και έχει ολοκληρώσει την περίοδο απομόνωσης των δυο εβδομάδων που προβλέπεται από τον ΕΟΔΥ, αλλά για προληπτικούς λόγους θα παραμείνει σε απομόνωση για άλλες δυο εβδομάδες.

Ενημερώθηκε σχετικά από το Κέντρο Υγείας Αταλάντης ο ΕΟΔΥ προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ιχνηλάτησης. Επιπλέον, έχουν ενημερωθεί η Πολιτική Προστασία, η Ελληνική Αστυνομία και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Στο πλαίσιο αυτό ήδη οι τρεις άμεσοι συνάδελφοι του ενημερώθηκαν και μεταβαίνουν στο Νοσοκομείο Λαμίας προκειμένου να υποβληθούν στο τεστ και να παραμείνουν μέχρι να εκδοθούν τα αποτελέσματα, ώστε να εξασφαλιστεί πως έχει αποφευχθεί οποιαδήποτε διασπορά στην κοινότητα.

Το ίδιο το άτομο επιβεβαίωσε πως δεν ήρθε σε επαφή με άλλα άτομα τις τελευταίες δυο εβδομάδες.

Καλούμε όλους τους κατοίκους του Δήμου να επιδείξουν ατομική υπευθυνότητα και να συμμορφωθούν πλήρως στα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί (ιδιαίτερα ως προς την αυστηρή τήρηση της απόστασης των δυο μέτρων και την αντισηψία των χεριών).
Ζητούμε στην περίπτωση εμφάνισης ύποπτων συμπτωμάτων να παραμείνουν σπίτι τους και να τα αναφέρουν άμεσα στον ΕΟΔΥ στη γραμμή 1135.

Μένουμε σπίτι και αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις.

Αθανάσιος Λ. Ζεκεντές

Δήμαρχος Λοκρών

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάζονται Περισσότερο