5 Δεκεμβρίου 2022
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

LamiaFM1.gr

ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ ΖΩΝΤΑΝΑ

Για 4 βιασμούς ανηλίκων παραπέμπεται σε δίκη ο Λιγνάδης

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, ο οποίος βρίσκεται πια ένα βήμα πριν το εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, μετά το βούλευμα του αρμόδιου Δικαστικού Συμβουλίου που ομόφωνα τον παραπέμπει σε δίκη.

Ο γνωστός «θεατράνθρωπος» θα πρέπει να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τους τέσσερις βιασμούς που τον κρατούν προφυλακισμένο από τον περασμένο Φεβρουάριο.
Μετά τον Πέτρο Φιλιππίδη, και ο Δημήτρης Λιγνάδης θα βρεθεί υπόλογος στη Δικαιοσύνη, αντιμετωπίζοντας τον κίνδυνο να μείνει για πολλά χρόνια στη φυλακή, για τα σεξουαλικά εγκλήματα που του καταλογίζονται ακόμη και σε βάρος ανηλίκων.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας, υιοθετώντας την παραπεμπτική πρόταση της εισαγγελέως, στέλνει τον κατηγορούμενο ηθοποιό και σκηνοθέτη στο ακροατήριο, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς του περί της αθωότητάς του αλλά και της στοχοποίησής του από τα θύματα.

Ούτε ένα από τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου δεν πείστηκε από το άλλοθι που «επιστράτευσε» ο κατηγορούμενος για να δείξει πως δεν τέλεσε τις αξιόποινες πράξεις που του αποδίδονται, αμφισβητώντας την αξιοπιστία των θυμάτων.

Το βούλευμα ακολουθεί το σκεπτικό της εισαγγελέως Συμέλας Σαπίδου, η οποία είχε ζητήσει μάλιστα να παραταθεί η κράτηση του κατηγορούμενου ηθοποιού και σκηνοθέτη έως τον Φεβρουάριο του 2022, χαρακτηρίζοντάς τον, μεταξύ άλλων, «επικίνδυνο, με πάθη και εμμονές, εμφορούμενο από έντονα αντικοινωνικά αισθήματα».

Για την εισαγγελέα, προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις ενοχής σε βάρος του για την πράξη του βιασμού κατά συρροή, δεν έχουν εξασθενήσει οι ενδείξεις ενοχής σε βάρος του, ενώ τα χαρακτηριστικά της δράσης του όλα αυτά τα χρόνια μαρτυρούν την επικινδυνότητά του.

Επισημαίνει δε πως «η επανειλημμένη τέλεση της πράξης, η μακρόχρονη δράση του, η μέθοδος που έχει αναπτύξει για να προσεγγίσει τα θύματά του, χτίζοντας μαζί τους σχέση εμπιστοσύνης αλλά και εξάρτησης, εκμεταλλευόμενος την κοινωνική, επαγγελματική και οικονομική του θέση για να τα δελεάσει, αλλά και τη δική τους ευάλωτη οικονομικά και κοινωνικά θέση, το γεγονός ότι κυκλοφορούσε δημόσια με τα ανήλικα θύματά του δίχως καμία αναστολή, αλλά και η αμετανόητη στάση του μέχρι σήμερα, καταδεικνύουν ότι πρόκειται για άτομο επικίνδυνο, με πάθη και εμμονές, εμφορούμενο από έντονα αντικοινωνικά αισθήματα, ώστε η διατήρηση της προσωρινής του κράτησης να κρίνεται αναγκαία για την αποτροπή από την τέλεση νέων αξιόποινων πράξεων».

Facebook
Twitter
Email
Διαβάζονται Περισσότερο