Γιατί ο Κώστας Μπακογιάννης θα είναι και πάλι υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς…

2

Μονόδρομος είναι για τον σημερινό περιφερειάρχη Στερεάς Κώστα Μπακογιάννη η κάθοδος του εκ νέου στις εκλογές του 2019 ως υποψηφίου Περιφερειάρχη Στερεάς.
Είναι η μόνη επιλογή του αφού για τον μεν Δήμο αθηναίων έχει κλειδώσει στην Νέα Δημοκρατία η υποψηφιότητα του έως σήμερα Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη και προέδρου της ΚΕΔΕ ενώ για την Περιφέρεια Αττικής κυοφορείται ωε κοινή υποψηφιότητα ΚΙΝΑΛ και ΝΔ αυτή του πρώην Νομάρχη Γιάννη Σγουρού.
Μάλιστα υποστηρικτές του κ.Πατούλη επιμένουν ότι η δημοσκόπηση που φέρει πρώτον έναντι του κ.Μπακογιάννη, τον κ.Πατούλη για τον Δήμο αθηναίων είνσι υπαρκτή.
Πατούλης (16,0%),Μπακογιάννης (14,2%).Καμίνης 10,9%.
Αλλά και στο ερώτημα ποιος υποψήφιος εκτιμάται ότι θα εκλεγεί δήμαρχος Αθηναίων, ανεξάρτητα από την πρόθεση ψήφου, ο κ. Πατούλης καταλαμβάνει την πρώτη θέση με 21,1%.
Σε αυτή την λογική εντάσσεται και η προχτεσινή σκληρή ανακοίνωση μέσω διαδικτύου του σημερινού Δημάρχου Αμαρουσίου που αναφέρει:
«Σε δημοσιεύματα που αφορούν την υποψηφιότητα για τον δήμο της Αθήνας, λέω στα διάφορα παπαγαλάκια που «κελαηδούν» ψεματάκια, ότι παραμένω στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να γίνει η Αθήνα
Πρωτεύουσα Ξανά! Το άγχος είναι κακός σύμβουλος!».

Ακολούθησε συνάντηση του κ.Πατούλη με τον Κώστα Μπακογιάννη μετά το πέρας της κοινής συνεδρίασης ΚΕΔΕ και ΕΝΑΕ που διήρκεσε περίπου μισή ώρα και προφανώς συζητήθηκε και το θέμα αυτό και κατά πληροφορίες κατέληξαν σε συμφωνία ότι ο Περιφερειάρχης Στερεάς δεν θα διεκδικήσει υποψηφιότητα για τον Δήμο Αθηναίων.
Βέβαια ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ αναγκάστηκε να κάνει αυτή την συνάντηση για να ρωτήσει τον κ. Μπακογιάννη αν έχει κάποια σχέση με τα δημοσιεύματα αυτά.
Ο κ. Μπακογιάννης φέρεται να δήλωσε ότι δεν εμπλέκεται και καθησύχασε τον κ. Πατούλη ότι θα τον στηρίξει μάλιστα στο βαθμό που μπορεί, να κερδίσει τις εκλογές στον Δήμο αθηναίων.
Βέβαια οι πληροφορίες αποδίδονται σε κύκλους περί τον κ.Πατούλη, απομένει ο κ. Μπακογιάννης να τις επιβεβαιώσει ή να τις διαψεύσει.
Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που μάλλον αποτρέπει τον κ. Μπακογιάννη να έχει οποιαδήποτε άλλη επιλογή πέραν της Περιφέρειας Στερεάς είναι η συνοχή του συνδυασμού του.
Ορισμένοι εκ των συμβούλων του, αν δεν είναι ο κ. Μπακογιάννης υποψήφιος, ετοιμάζονται για αποχωρήσεις και άλλες πολιτικές ή αυτοδιοικητικές επιλογές οπότε η θέση του περί «αρραγούς συνδυασμού» θα πάει… περίπατο!
Αποχώρηση του από την Περιφέρεια,λένε στενοί συνεργάτες του θα είναι «βούτυρο στο ψωμί» φερομένων άλλων υποψηφίων για την Περιφέρεια Στερεάς!
Το σοβαρό διακύβευμα για τον κ.Μπακογιάννη είναι άλλο.
Σε περίπτωση επανεκλογής του ως περιφερειάρχη Στερεάς, θα εξαντλήσει την τετραετία ή θα αποχωρήσει εν μέσω αυτής λόγω πιθανόν άλλων πολιτικών εξελίξεων;
Και αυτό αποτελεί γρίφο για πολλούς συνεργάτες του…

2 ΣΧΟΛΙΑ

    • Είναι δυνατόν να γράφετε τέτοια πράγματα; Όλα τα άρθρα είναι του ιδιοκτήτη του site και νομίζω 30 χρόνια είμαστε αρκετά γνωστοί. Που είδατε το ανυπόγραφο;
      Εκείνα που δεν είναι δικά μας έχουν όνομα και υπογραφή…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here