Γιατί… ξήλωσε την αντιδήμαρχο του ο Δήμαρχος Δελφών;

0

Δεν είναι ιδιαίτερα συνηθισμένο φαινόμενο να απολύεται αντιδήμαρχος μετά από συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου και την απόφαση του Δημάρχου.
Κι όμως αυτό συνέβη στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών(Αμφισσας) με αφορμή την άρνηση της αντιδημάρχου Λιάνας Πιλάλα-Τσακίρη να ψηφίσει την απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου για την διεκδίκηση ίδρυσης δεύτερου Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου στο Δήμο Δελφών με έδρα την Ιτέα.
Η κα Πιλάλα αρνήθηκε να ψηφίσει και άμεσα ο Δήμαρχος Θανάσης Παναγιωτόπουλος απάλλαξε από τα καθήκοντα της την αντιδήμαρχο ενώ τις αρμοδιότητές της αναλαμβάνουν ο Αντιδήμαρχος Λουκάς Αναγνωστόπουλος (όσον αφορά στις τοπικές αρμοδιότητες της Δ.Ε. Ιτέας) και ο Αντιδήμαρχος Νεκτάριος Μίχος (όσον αφορά στις θεματικές αρμοδιότητες των Αυτοτελών Τμημάτων Εμπορίου και Αγροτικής Ανάπτυξης).
Σύμφωνα με το ρεπορταζ του http://www.orafok.gr η απόφαση του κ.Παναγιωτόπουλου είναι η εξής:
«Ανάκληση Αντιδημάρχου κας. Λιάνας Πιλάλα-Τσακίρη»
Το Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών αποφάσισε χθες το βράδυ κατά πλειοψηφία την άμεση σύσταση ενός Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου στο Δήμο Δελφών με έδρα την Ιτέα.

Η Δημοτική Αρχή τάχθηκε υπέρ της συνέχισης της προσπάθειας να επιτύχουμε δύο Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία (το υφιστάμενο στο Γαλαξίδι και ένα νέο στην Ιτέα) εν όψει και μέχρι την προσεχή ψήφιση του σχεδίου «Κλεισθένης» (το αργότερο μέχρι τις 15 Ιουλίου), που επιφέρει σημαντικές τροποποιήσεις στο νομοθετικό πλαίσιο του «Καλλικράτη».

Προσωπικά πιστεύω ότι είναι σφάλμα να εγκαταλείψουμε τη δίκαιη και ωφέλιμη για όλο το Δήμο Δελφών προσπάθειά μας, ακριβώς τη στιγμή που θα μπορούσαμε να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να μετουσιώσει σε πράξη τις σχετικά πρόσφατες ρητές δεσμεύσεις της, αφού το μόνο επιχείρημα που έχει προβληθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών είναι ότι, παρότι υπάρχει εκ μέρους του σχετική πολιτική βούληση και αναγνώριση του δικαίου μας, η σημερινή διατύπωση του άρθρου 103 Ν.3852/2010 (Καλλικράτης) δεν επιτρέπει την εκπλήρωση του αιτήματός μας.

Είναι σαφές ότι, ως Δήμαρχος Δελφών, θα εκτελέσω άμεσα, ως έχω υποχρέωση, την Απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου. Το σχετικό Πρακτικό θα σταλεί τάχιστα στο Υπουργείο Εσωτερικών και θα ζητήσουμε την κίνηση των προβλεπομένων διαδικασιών.

Σε κάθε περίπτωση είναι αυτονόητο ότι δε νοείται διαφοροποίηση Αντιδημάρχου από τη γραπτή και ξεκάθαρη εισήγηση του Δημάρχου (και μάλιστα σε ένα τόσο σοβαρό πολιτικό ζήτημα) και η υπερψήφιση διαφορετικής πρότασης, όπως συνέβη χθες.

Για το λόγο αυτό η μέχρι σήμερα Αντιδήμαρχος Δελφών κ. Τριανταφυλλιά Πιλάλα – Τσακίρη ανακαλείται από τα καθήκοντά της, ενώ τις αρμοδιότητές της αναλαμβάνουν ο Αντιδήμαρχος κ. Λουκάς Αναγνωστόπουλος (όσον αφορά στις τοπικές αρμοδιότητες της Δ.Ε. Ιτέας) και ο Αντιδήμαρχος κ. Νεκτάριος Μίχος (όσον αφορά στις θεματικές αρμοδιότητες των Αυτοτελών Τμημάτων Εμπορίου και Αγροτικής Ανάπτυξης).
Από την πλευρά της η κα Πιλάλα ανέφερε ότι δεν έκανε τίποτα διαφορετικό αό του να εμείνει στην αρχική δέσμευση του Δημάρχου και φυσικά στο προεκλογικό τους πρόγραμμα που δεν έλεγε κάτι παραπάνω από το αυτονόητο…
Να υπάρχει ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ, όπως άλλωστε συμβαίνει σε όλους τους δήμους της χώρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here