Γιατί δεν θέλουν Μπουραντά στην ΠΕΔ οι αυτοδιοικητικοί…

0

Σήμερα οι αυτοδιοικητικοί της Στερεάς Ελλάδας προσέρχονται στις κάλπες για την ανάδειξη της νέας Διοίκησης της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας.

Νίκος Σουλιώτης Δήμαρχος Καρπενησίου

Ποιός εκ των δύο υποψηφίων κ.κ.Νίκου Σουλιώτη δημάρχου Καρπενησίου και Θανάση Μπουραντά δημάρχου Αλιβερίου Ευβοίας θα διαδεχθεί τον Λουκά Υπερήφανο;
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ πλην ορισμένων αυτοδιοικητικών της Εύβοιας και ελαχίστων προερχομένων από άλλες περιφερειακές ενότητες, δηλώνουν την προτίμηση τους στον δήμαρχο Καρπενησίου Νίκο Σουλιώτη και εξηγούν το λόγο που δεν θα ήθελαν να αναλάβει το τιμόνι της ΠΕΔ Στερεάς ο σχεδόν 80χρονος Θανάσης Μπουραντάς.
“Τιμούμε τον κ.Μπουραντά για την ιστορία και τους αγώνες του αλλά κανείς δεν είναι ισόβιος στα δημόσια πράγματα,πρέπει να να αναλάβουν ευθύνες και οι νεώτεροι,ο κ.Μπουραντάς έδωσε ότι μπορούσε,θετικά ή αρνητικά στα 50 χρόνια περίπου της ενασχόλησής του μεω τα κοινά…” ανέφερε αυτοδιοικητικός από την Βοιωτία.
“Γνωρίσαμε τον κ.Μπουραντά όταν ήταν αντιπεριφερειάρχης επί ημερών Περγαντά, ανάγκασε τον τότε Περιφερειάρχη να του αφαιρέσει αρμοδιότητες γιατί λειτουργούσε αυθαίρετα και αντιδεοντολογικά σε σχέση με την ιδιότητα του, θα ήταν πολύ αρνητικό τώρα να τον εκλέξουμε πρόεδρο της ΠΕΔ” τόνισε δημοτικός σύμβουλος Δήμου της Φωκίδας.
“Ο κ.Μπουραντάς καλόν είναι να ασχοληθεί με την υστεροφημία του, δεν μπορεί σε αυτή την ηλικία να διεκδικεί αξίωμα ισότιμο του Περιφερειάρχη, αντέχει να πηγαίνει σχεδόν κάθε ημέρα στην Λαμία την έδρα της ΠΕΔ, δεν του αρκεί που είναι δήμαρχος, πόσα ακόμη αξιώματα θα καταλάβει;”
Η αλήθεια είναι ότι ο κ.Μπουραντάς, που διατέλεσε στο παρελθόν πολλά χρόνια πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χαλκίδας, πολλές φορές Νομάρχης Εύβοιας, πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ, διορισμένος αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας από τον αιρετό περιφερειάρχη Κλέαρχο Περγαντά , διακατέχεται από το λεγόμενο ευβοιοκεντρικό σύνδρομο και γιαυτό απείχε πολύ από την περιφερειακή συνείδηση και συνέργεια.
Οσον αφορά την διαμόρφωση δήθεν κομματικών μπλοκ δεξιάς και αντιδεξιάς, αυτά μόνον ως μύθος και προσχήματα μπορούν να εκληφθούν.
Και στους δύο συνδυασμούς μετέχουν δεξιοί και μη δεξιοί (με ποιά κριτήρια βέβαια σήμερα προσδιορίζεται κάποιος αυτοδιοικητικός δεξιός ή αντιδεξιός;), οι διαφορές είναι μόνο γεωγραφικές και όχι ιδεολογικές!
Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους όλα ξεκίνησαν από τις φιλοδοξίες δημάρχου της Ευβοίας που απέτυχε να εκλεγεί στην ηγεσία περιφερειακού φορέα και πεισματικά θέλει να πάρει εκδίκηση, προωθώντας σκληρή ευβοϊκή υποψηφιότητα για την ΠΕΔ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here